Jordan Henderson Liverpool’da

Liverpool yaz transfer dönemini Sunderland’den 20 yaşındaki Jordan Henderson ile açtı. Transfer bedeli 20 milyon pound+Ngog. Ödenen para çok olsa bile Ngog basiretsizinden kurtuluyor olmak güzel. İki futbolcu da bugün sağlık konrollerinden geçecek ve transfer resmiyet kazanacak.

Henderson’a gelecek olursak şahsen çok yerinde bir isim olduğunu düşünüyorum. Orta sahanın ortasında enerjisiyle, atikliğiyle ve tekniğiyle çok iş yapacaktır. Sözleşmesi 5 yıllık bunu ardından da uzun yıllar formayı bırakacağını zannetmiyorum. 2010 Kasım ayında Capello’dan da Milli takım formasını kaptı ki 2009-2010 sezonunda Premier League’in en iyi genç oyuncusu seçilip FIFA’nın yaptığı “dikkat edilmesi gereken 13 genç” listesine girmişti.

Liverpool için sıradaki hedeflerin Blackpool’dan Charlie Adam, Blackburn’den Phil Jones, Ipswich’ten Connor Wickham ve Barcelona’dan Bojan olduğu söyleniyor. Bojan hariç hepsine eyvallah. Barcelona’dan kurtulup Liverpool’da yine yeniden karın ağrısı olmasına dayanamam. Phil Jones defans için Connor Wickham ise forvet için gelecek vaadeden isimler. Charlie Adam ise tam bir reyis. Liverpool’a yakışır.

Bir ufak parantez de Sunderland’e. Ocak transfer döneminde Darren Bent’i 24 milyon pound Aston Villa‘ya okutmuşlardı, şimdi de Henderson’ı 20’ye Liverpool’a. Ee onlar da bi’ harcasın artık bakalım kimleri alacaklar.

“Jordan Henderson Liverpool’da” için 4 yorum

  1. anlaşılan fiyat 13 milyon + N’gog. Eğer N’gog gitmeyi kabul etmezse 20’ye tamamlanacak.
    Phil Jones da Man Utd’ye gitti bu arada, takip edin şunları 🙂

  2. @Erdela; Sabah saat 11`de yaziyi yazarken Phil Jones henuz Blackburn`deydi. United transferi oglen saatlerinde gerceklesmis. Ngog da Sunderland`e gidiyor uzerine de 20 milyon odeniyor. En azindan The Guardian`nin haberi oyle. Yeterince takip ediyoruz sen rahat ol 🙂

  3. Başka kaynaklar da var tabi ama madem Guardian’dan takip ediyoruz:

    http://www.guardian.co.uk/football/2011/jun/08/jordan-henderson-liverpool-sunderland

    “£20m transfer that involves David Ngog heading to the Stadium of Light as a makeweight….”

    “Ngog, who barely featured for Liverpool once Dalglish replaced Roy Hodgson as manager in January, may be valued at up to £7m, providing he passes a medical and agrees terms on Wearside…”

    Yani N’gog ile beraber 20milyon. N’gog da yedi eder diyorlar. 13 + N’gog. Eğer N’gog gitmeyi kabul etmez veya sağlık kontrolünden geçemezse para 20’ye tamamlanır.

Yorumlar kapatıldı.