Manipüle

AS gazetesi buna benzer bir işi zamanında Barcelona’nın bir ofsayt poziyonu için de yapmıştı. Sonra karışıklık olmuş bahanesiyle özür dileyip olayı kapatmışlardı. Bu sefer ise Pepe’nin Dani Alves’e girişine ufak bir ince ayar, topa giden bir ayak ve internet sayfasına monte. Hayır 20 dakika önce de doğrusunu koymuşsunuz halbuki…

Videosu da aşağıda. Bizim söyleyecek sözümüz sizin ise yatacak yeriniz yok…

Edit: Montaj yok videoyu farklı saniyelerde durdurup pozisyonu okuyucuya farklı servis etme var. Bu da manipülasyon ama dediğim gibi geçen seferki ofsayt pozisyonu gibi işin içinde photoshop yok.

“Manipüle” için 19 yorum

  1. İşte bizim milletimizin sorunu bu. Hep olumsuz yönden yaklaşıyoruz. Halbuki adamlar o kadar uğraşmışlar. Biraz taktir edin !!!

  2. Haha Madrid :)))
    Yahu 1 değil, 2 değil bu yediğiniz haltların haddi hesabı yok.
    Madrid bir alem zaten, basını başka bir alem…

    Visca Barça, Visca Messi…

  3. takip ettim ,başka bilgisayardan giriyom kullanıcı adımla giriş yapmasam da o adla yazıom şu anda ama ben barcelona’nın böyle maç kazanmasından şahsen utandım ,onların kalitesine ,futbol anlayışına bence hiç ama hiç yakışmadı resmen hakeme , yeşilçam’a oynadılar ….Ama haala JOSE MOURİNHO , HALA MADRİD …
    Daha eleme bitmedi yıkarsa Mourinho Yıkar Barcelona’yı,Yıkamasa da canı sağolsun .Barça Alsa da bütün kupaları Geçen Seneki İnter’den daha büyük takım değil gözümde …Hakla Alamayacağını ,Mourinho’nun defansını delemeyeceğini anlayınca geç hemen rome ve juliette’ye ,Samimi sölüyorum ;Madrid Taraftarı olarak madrid’ten beklerdim ama Barcelona’dan beklemezdim bu oyunu …Yazık Etti Koskoca Barcelona Markasına……..

  4. barcelona yenmiş anında 3 tane konu açılmış geçen hafta nerdeydin koko başkan ??? ağlayarak ,pedro’nun her pozisyonda emrahlaşarak yendiği maçtan sonra kahraman ilan et barcelonayı ,ayptır ayıp … johan cruyff’u öğrettiği futbol bu ise hoijdonka’da hollanda’yada yazık günah ….

  5. @aykut; geçen hafta da buradaydım aykut başkan takip de etmiyorsun henüz maç sonrası 2 konu açtım biri maç öncesi devamı yarın. geçen hafta da söyledim taraflıyım burası blog bunu tartışmayalım tekrar. tartışmayı bitirmek için yolladığın fotoyu da unutmadım;) pedro olayına filan girersem kendisine krampon saplayan marcelo’yu da hatırlatmam gerekir. geçen haftayı hatırlamak istersen buyur buradan yak;

    https://www.footballove.com/2011/04/21/tebrikler-madrid-tebrikler-jose/
    https://www.footballove.com/2011/04/21/raul-matador-gitti-yeni-matador-ramos/
    https://www.footballove.com/2011/04/21/teselli/
    https://www.footballove.com/2011/04/22/yedek-kupa/

  6. @Aykut; Bence sen Barcelona’nın kazanma şeklinden önce Real’li futbolculardan utan. Her fırsatta tekme kollayan yerden kalkarken milletin baldırından kramponla destek alan Real’lilerden… Pepe’nin girişi için illa denk gelip ayağı koparması mı gerekir diyorum. Gelişi kırmızı adamın. Sonrasında hakemin ikinci sarıdan atamadığı Lass Diarra’ya girmiyorum bile.
    Neyse boş tartışma olacak ikimiz de kendi penceremizden bakacağız ve ortak bir noktada buluşamayacağız. Ben Mourinho’nun dünyanın en iyi hocası olduğunu kabul ediyorum. Hatta tartışmıyorum bile. Dünyanın en iyi takımını her zaman en çok o zorluyor ama papaz da her zaman pilav yemiyor.

  7. İnsanın sempatizanı (bakın sempatizanı yazıyorum) olduğu takım için bu kadar şiddetçe kavga etmesi çok komiğime gidiyor 🙂

  8. net manipüle var lakin monte yok. sonradan koyulan foto müdehalenin başı. 2 kare de yakalanabiliyor video’da. 20 dakika içinde böyle bir değişiklik yapmak net manipüledir tabi.

  9. Güzel güzel buralar yine karışmış :).Heralde bu pozisyonda fotomontaj iddası yok? Çünkü dakika ile oynanmış gözüküyor.2 fotodaki pepenin yüz açısına ve arkadaki oyuncunun durduğu yere bakın.

    Bu arada @KoKo bir ara Messi düşmez videosu eklemiştin.Benden ufak bir rica Pedro ve Sergio Busquets sinek görse düşer videosu eklersen sevinirim 🙂

  10. @kaan7gs7; videosunu eklemem de:) özellikle busquets’e büyük ayar oluyorum o konuda zaten torpilli… yalnız di maria da az değil hani. di maria’yı da çok beğenirim bu seneki en iyi transferdir o da ayrı.

  11. Net montaj yok, hatta ben bile su flash bazli kalitesi eksik video da daha iyisini yaptim.. Benim yaptigim acidan insanlarin durus acisida ayni 🙂 digerinde baya bir degisiklikte var..

    Salise farkiyla isin durusu degisiyor.. Buyrun benden AS’a yardim.. http://i55.tinypic.com/2r5u74g.jpg

    Hakem hakkinda yorumum su Barcelona maclarinda hakemler pek bir karsi takima rahat kart cikariyor. Pepe’ye bu sekilde kirmizi kart cikacaksa bundan onceki 2 macta 3 kere atilmasi gerekirdi.

    Mourinho’nun mac oncesi basin toplantisiyla zaten izlerken keske
    Barca alsin derken, hakemin karari ile yine terse dondum.
    Daha once Arsenal maci dudukten oyuncu atilir bu macta salise farkiyla gec kaldigi icin kirmizi kart gosterilir.

    Ben iki takimin koru korune destekleyeni degilim. Kim iyi ise o kazansin, 3 macida iyi futbol icin izledim sadece kral kupasi finalinde iyi futbol vardi.

    Arsenal maci sonrasi da yazmistim bu takim zaten iyi hakem destegi degil belki ama hafif durtmesine dahi ihtiyaci yok ki.

  12. Pedro ile busquets ayak başparmağına darbe alsa bile yüzlerini tutarak kendilerini yere atmaları, barcaya 2 kırmızı karta mal oldu, larss ve pedroya basan sanırım marcello da kırmızı yerdi ama bu ikili utanmadan kendilerini atıp duruyor ve barca nın saygınlığına, sempatikliğine leke sürmekte ısrar ediyor.
    87. dakkada oyle slalom da yapılmaz ayıp bu arada 🙂
    yenilsende yensende herzaman viva madridista!!

  13. @ Alain Koza
    Tabiki en iyi classico kral kupasındaydı, Zaten en güzel kupada kral kupası.

  14. bence kırmızı ağır, direkt kaval kemiğine vursa top o yöne gitmezdi, ilk olarak topa temas var ama taban gösterdiği için sarı olmalıydı.

    yorumu bu yüzden yazmıyorum ama. iki tarafı da tutmuyorum, ancak buradaki anti-real gidişat sinir bozucu olmaya başladı bunu belirtmek istedim.

  15. Trabzonspor taraftarıyım ve renklerinden dolayı hep Barcelona’ya sempati duydum. Son zamanlardaki, sürekli kazanmasından, oyunundan, Messi’den vs ötürü herkesin Barca sevdalısı olması, hatta doğuştan Katalan gibi davranma triplerine girmesine ben bile uyuz oluyorsam, Reallilerin bu duruma sinirlenmesi de gayet doğal ve haklı bence.
    Galibiyete gelirsek, yok hakemler şöyleydi hep Barca’yı tutuyor o yüzden Real yenildi diyenin de ar duygusundan yoksun olduğunu düşünürüm. Arsenal macındaki kırmızı kart gercekten gereksiz bir karttı buna katılırım, diğer maclarda da hatalar var derseniz ona da eyvallah o zaman diyecek birşeyim yok , sonucta tüm macları takip edemiyorum ve herkes farklı düşünebilir. Ancak şu 3 maclık serinin ilk iki macı Barcelona resmen dayak yedi. Arbeloa ve Pepe ikilisi sanırım toplamda 5 kırmızı kart falan hakettiler. Ve ilk macta Pepe denen kasap tek sarı kart bile görmedi. Hani şu Pepe’nin atıldığı dünkü mac icin de kırmızı tartışılır diyelim (bana göre Alves ayağa kalkabildiği icin sarı kart bile ağır olur(:), Lass’ın Villa’ya hop kardeşim dediği ikinci sarılık pozisyona, Marcelo’nun Pedro’yu paspas edişine neden değinmezsiniz?!
    Aslında hakem barca’yı tutttu real o yüzden kaybetti diyenlerde de suc olmayabilir, zira ispanyol hakemleri ilk iki macta sarı kart cıkarma eşiğini sadece 2. derece adam öldürmeye teşebbüs durumlarına kadar yükselttiğinden, bu tarz sadece sakatlamaya yönelik hareketlerde kart gösterilmesi garip gelmiş olabilir.
    Son söyleyeceklerim, Busquets bu takıma yakışmıyor, Pedro’da adam olacak potansiyel olabilir hafiften kıllanıyorum ama Busquets kadar daha uyuz olmadım. Di maria ve CR kadar cirkefler diyebilirim.
    Barca cok güzel oynamadı ama Messi’nin son dakikalardaki golü ve tabi ki Barca galibiyeti mactan büyük zevk almamı sağladı.

  16. yahu burda pozisyonun yavaş gösterimi yok ki, iki görüntüyü karşılaştıralım. görüntü hızlı olduğu sürece bu pozisyon sağlıklı değerlendirlemez. ama ancak barcelonalı futbolcular şu aralar fazlasıyla rol yapıyorlar. umarım finalde böyle tartışmalı pozisyon görmeyiz.

Yorumlar kapatıldı.