4 battles 1 war

4’lemenin ilk ayağı için sözün bittiği yerdeyiz. Aralarından belki de en önemsiz gibi gözükeni ama psikolojik açıdan çok önemli olanı.

Barca galibiyeti veya beraberliği şampiyonluğu tesciller, Real galibiyeti şampiyonluk yarışına anlık heyecan getirir ama sonuç değişmez. Psikolojik açıdansa bundan sonraki 3 maçı büyük etkiler. O yüzden iki taraf da fazla riske etmeden beraberliğe bağlarsa şaşırmam.

Bu sezondan bazı rakamlar;

– Barcelona’nın bu sezonki topla oynama ortalaması %73, Real Madrid’in %59. Barcelona maç başına ortalama 791 pas yaparken Real Madrid 559 pas yapıyor. Real Madrid 16 golle kontra ataktan en çok gol atan La Liga takımı. Barcelona’nın kontra atakla bulduğu gol sayısı 9.

– Real Madrid bu sezon ilk 15 dakikalarda attığı 11 golle etkili ancak Barcelona bu sezon ilk 15 dakikada hiç gol yemedi.

– Sezon ilk yarısındaki 5-0’lık maçtan sonra Barcelona 18 maçta 16 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Real Madrid ise 14 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet.

– Barcelona bu sezon ligde kaleye toplam 503 şut çekti bunların 83’u gol oldu. Real Madrid 596 şut 72 gol.

– Barcelona kalecileri Valdes ve Pinto, ligdeki 31 maçta 16 gol yediler. Casillas ve Adan ise 22.

– Messi Barcelona’nın La Liga’da attığı gollerin %34.1’ine sahip. Cristiano Ronaldo ise Real Madrid’in bu sezon La Liga’da attığı gollerin %38.9’una sahip. Messi’nin asist oranı ise %21.2. Ronaldo’nun %9.7.

Son 6 maçtaki form durumları;

Muhtemel 11’ler;

Real Madrid;

Casillas, Sergio Ramos, Ricardo Carvalho, Pepe, Arbeloa, Xabi Alonso, Khedira, Marcelo, Mesut Ozil, Ronaldo, Benzema.

Barcelona;

Valdes, Dani Alves, Pique, Busquets, Maxwell, Xavi, Keita, İniesta, Pedro, Messi, Villa.

“4 battles 1 war” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.