Bernabeu’da üzülen yok

Tahmin ettiğimiz gibi iki taraf da fazla riske etmedi ve beraberlikle Copa Del Rey finali öncesi moralleri bozmadan sahadan ayrıldılar. Aslına bakarsanız penaltı ve kırmızı kart sonrası bitti bu iş 2-3 olur demedim değil ama Real Madrid’in 10 kişi kalmasına rağmen Mesut liderliğinde oyuna asılmasına şapka çıkarmak lazım. Mourinho kendi sahasında nasıl onu yedek bırakıp Pepe’yi ön liberoda başlattı şaşırdım ama onu da anlamak lazım. Bundan sonra oynanacak diğer 3 El Clasico’nun öneminin daha büyük olduğunu biliyordu ve 5 maçtır seri şekilde Barca’ya yenilen hatta ara ara ciddi fark yiyen takımını en azından yenilmeyerek psikolojik açıdan toparlamak istedi.

Hakem kararları filan girersek işin içinden çıkamayız. Penaltıydı değildi, bunu veriyorsa onu da vermeliydi diye sonuca varamadan sabahlara kadar tartışırız.

Aradaki 8 puanı sürdürmek adına Bernabeu’dan alınan 1 puan değerli. Real Madrid’e de tebrikler uzun süreden sonra Barca’dan puan kaptılar. Gelişme var.

Mourinho’ya karşı oynadığı 9. maçında golü bulan Messi’ye ve kariyerinde ilk defa Barcelona’ya gol atan Ronaldo’ya tebrikler. Penaltıdan da olsa şanssızlıklarını kırdılar.

Copa Del Rey finali çok daha kıran kırana ve sinirlerin tavan yapacağı bir maç olacaktır. 4 gün sonra Mestella’da görüşürüz. Bu sefer affetmemek üzere!

“Bernabeu’da üzülen yok” için 14 yorum

  1. sinirler bu maçta bile gergindi bence.messi bile bir pozisyonda topu madrid tribün bombaladı 🙂

  2. O kadar yildizin olsun taraftarin olsun Olmayan bir penalti ile gel maci berabere bitir

    Aynisi bizim ligdede var hakem utanmasa bir 15 dk uzatacak eyyambahce icin

    Birde o mac ilgili haber yap sana zahmet fenerin o olaylardan sonra saha kapatma cezasi almayacagini 2 hafta sonra haberlerde centilmen eyyambahce taraftari olarak ilan edilecegini….

  3. kenan ocunner; ne ben ne de muzo fenerbahçe maçını canlı izledik… çalışıyorduk. o yüzden bizden yorum yok bu hafta o maçla ilgili…

  4. Koreografinin de fotoğrafını koysaydınız keşke. Güzel yapmışlardı.

    http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217139_347708924952_19034719952_1269395_2920794_n.jpg

    Messi’nin Madridistaları vurduğu videoyu da unutmamak lazım:
    http://www.youtube.com/watch?v=VntuoYodi1U

    Sıkı bir Barça sempatizanı olarak şunu söyleyebilirim ki bu sezon deplasmanda oynadığımız ve 2-1 kaybettiğimiz Arsenal maçında olduğu gibi, golü attıktan sonra biraz dengesiz bir oyun anlayışı izledik. Bu yüzden berabere bitti maç. Puyol’un Çarşamba akşamı oynayacak olması oldukça sevindirici bu arada.

    NTVSpor’un İspanyolca tercümanına hiç girmiyorum.

    http://media1.ntvspor.net/C/I//135/610x%20(34)_H03UM.jpg

  5. Özetle maç gollum kılıklı Pepe’nin zaferiyle bitti diyebilirim 🙂 birde şunu söylemek isterim Real Madrid 11 kişiyle değil bildiğin 10 kişiyle çok iyi oynadı tebrik ederim. Bende bir Barcelona taraftarı olarak “deja-vu” yaşadım.
    Not: Puyol’un durumu ciddi değilmiş.

  6. bu maçın zaten bir önemi yoktu… sadece motivasyon olsun bizim için… asıl maç çarşamba günü… jose mou ve öğrencileri o gün kupayı kazancaklar….. haydi MADRID haydi!!!!

  7. @kenan acımış heralde bi tarafların , eyyambahçenin verilmeyen penaltılarında , golünde tualete kalkmıştın görmedin heralde…
    madrid maçına gelirsek güzel olmasa da madrid açısından olması gerektiği gibi bi maç oldu eğer 10 kişi kalmasa josenin plan çok kusursuz bi şekilde işliycekti ama 10 kişi kaldıktan sora oyunu tek kaleye döndürmesi bakımından oldukça başarılırıydı …penaltıların 2si de ya penaltı ya da değil …kral kupasında madrid …

  8. @aykut; deme bunu… “penaltıların 2si de ya penaltı ya da değil” – albiol’ün villa’ya yaptığıyla marcelo’nun tartışmalı penaltısını bir mi tutuyorsun yani? neyse penaltı olmasa da madrid 10 kişilik oyunuyla puanı haketmişti. mesut’a da ayrı tebrik.

  9. @Koko bi çokkişi rıdvan dilmen’in kendinden emin ses tonuyla kesin penaltı demesinden dolayı penaltı olduğunu düşünüyo ( ama senin rıdvan dilmenden etkilendiğini kesinlikle düşünmüyorum)bence ikisinin de penaltıyla alakası yok ,ki madride penaltı çalınmasa maç 11 ‘e 11 devam etçek…sahi dün maçı izlerken; katalan televizyonu maçı ercan tanerle rıdvan dilmenden daha tarafsız anlatmıştır diye bi tek ben mi düşünüyorum acaba …mesut maçı çeviren (10 kişi beraberliğe maçı çevirmek diyelim )en önemli faktördü gerçekten …

  10. Bu maçın önemi barcadan beş yedikten sonra takımın psikolıjik olarak yerine gelmesi lazımdı.Çünkü mourinho oyuncularına barcayı yenebileceklerine inandırmaları için bu maçta bir eşyler yapmaları gerekiyordu.Bunu başardılar iyi mücadele ettiler.

    Bu maçta realde öne çıkan oyuncular mesut ve pepe.Pepe barcanın oyun yapısını bozmaya çalıştı ve az cok becerdi.Mesutu anlatmaya gerek yok.

    Barcelona da ise her zamanki ortasaha, puyol-pique ve çizgiden topu çıkaran adriano.

  11. Albiol’un pozisyonunda cekmeye penaltı değil denilse bile o pozisyonda bir de elle oynama var, yani her şekilde penaltıydı. Yalnız o bu değil de kasap kılıklı Pepe bu macı tek sarı kart görmeden tamamladı ben hala ona inanamıyorum.

  12. villa nın pozisyonunun benzerlerine her yerde penaltı veriliyor.kurala göre öyle.bana göre saçma ama kural öyle işliyor:).bize göre villa orda gitse ne olucak aut olucak zaten ama kaleci sonuçta müdahale ediyor diye penaltı çalınıyor.aslında bence o 2 kuralda tutarsızlık var.bariz gol şansı diye bir olay var mesela.orda bakıyosun diğer oyuncular nerde yetişebilirlermi pozisyona diye ona göre sarı ya da kırmızı kart çıkıyor.ama burda topu kaleciden kurtardınmı istersen top taca gitsin penaltı veriliyor.

Yorumlar kapatıldı.