Guardiola kulübede Xavi sahada

Barcelona’nın bugün Valencia deplasmanına hocasız gitmesi gündemdeydi. Hatta dünkü maç öncesi basın toplantısını bile yardımcısı Tito Vilanova yapmıştı. Haftalardır bel ağrısı çeken Guardiola’ya sağlık ekibinden “dinlenmen lazım” raporu geldi. Ancak bu sabah tekrar kontrolden geçen Pep, kendini daha iyi hissetiğini söyleyerek takımla gideceğini açıkladı.

Yalnız bu akşam takımının başında olan Guardiola için Valencia deplasmanları pek iç acıcı değil. İnceden bir uğursuzluk var. Mestella’da hiç kazanamamış paso beraberliğe bağlanmış.

Lig 3.’sü Valencia da özellikle evinde iştahlı oynayan bir takım. En son lig mağlubiyetleri 4 Aralık 2010’ta Bernabeu’da Real Madrid’e karşı. Onların da bir serisi var yani. Rahat geçen Mallorca deplasmanında sonra kıran kıran bir maç olacağı kesin. Sakatlığı geçen Xavi de 3 gündür takımla çalışıyor büyük ihtimal sahada olacak. Pozitif etkisinin yanı sıra umarım bir nüksetme durumu olmaz.

Bir de kafileden ayrı Valencia’ya gidecek olan eski Valencia’lı David Villa var. Bugün eski bir menajerinin açtığı davaya katılmak zorunda. Barcelona’nın ayarladığı özel bir jetle maç saatine yetişecek.