Fark 7

Xavi yok, Puyol yok, Valdes yok, Alves yok sıkıntı olur mu derken Iniesta’nın ligde ilk defa kaptanlık yaptığı Mallorca deplasmanında gelen 0-3’lük farklı galibiyet. Çok da iyi oynanmazken, ritim yakalanmamışken gelen Messi’nin kafası, Villa’nın rahatlatışı ardından Pedro’nun inanılmaz imzası ve bahane aramadan yoluna devam eden lider Barcelona.

Liderin ardından oynayan ise stresli takipçi Real Madrid. Maç öncesi karşılaşmanın oynanma gününden ve saatinden memnun olmayan bir hoca. 90 dakika Deportivo karşısında dünyaları kaçıran, bir türlü aradığı golü bulamayan bir takım ve yine yeniden liderle açılan puan farkı. Ardından hocadan gelen yine bilindik açıklamalar. 10 kişi defans yaptılar, hafta içi maç yaptık neden pazar oynamıyoruz? Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

“Fark 7” için 8 yorum

  1. Ne kadar çabuk unutuluyor geçmiş. Bundan 3 sene önce beyaz mendil sallayan Barcelona taraftarı ne kadar çabuk unutuyor. Barcelona 355 sene bu şekilde oynayamayacak. Şunun şurasında 4-5 seneniz var. Devran döndüğü zaman siz neler söyleyeceksiniz, neler yapacaksınız çok merak ediyorum. Yani Barcelona sonsuza kadar böyle gidecek diye düşünüyorsanız ve ona göre hareket edip konuşuyorsanız 4-5 sene sonra dışarı çıkamazsınız.

    Her takımın iyi ve kötü dönemleri vardır. Bütün takımlar bu dönemlerinde birbirleri ile aynı hareket ederler. Siz de rakibiniz iyi giderken zilyon bahane bulursunuz merak etmeyin. Dikkat edin.

    Daha geçen sene Inter giydirdiği zaman sayısını sayamadağım kadar Barçalı çıkıp vıdı vıdı konuşmuştu bile. Düşün o zaman bile bu kadar konuşan kötü giden takım zamanında neler yaşar.

  2. Koko benim söylemek istediğim takım iyi giderken dünyanın en iyi niyetli en dürüstü rolü yapmak kolaydır. Ne Barcelona, ne Pep, ne Messi, ne Xavi sütten çıkmış ak kaşık. Takım kötü günleri yaşayacağı zaman neler söyleyecekler, neler yapacaklar çok merak ediyorum. Barcelona’ya özgü bir davranış değil bu, iyi giden herkes mükemmel karakterlidir zaten. Bir de kötü giderken görelim. Rakip sevinirken fıskiye açmalar falan başlar işte o zaman.

  3. @selocan; Olay Mourinho olunca başka oluyor. Adam sadece yenilince ya da kötü giderken değil her zaman sağa sola sataşma peşinde. Evet büyük hoca saygı duyulması gerekiyor ama kötü giderken de kendi yaptıklarıyla söyledikleriyle doğru orantılı tepki alıyor.

    Evet bir gün gelecek Barcelona da bu günleri arayacak ama gün bugün Barcelona’nın günü. Bunu da sonuna kadar kullanacaklar. Yİne girmişin fıskiyeden falan ama o fıskiyeyi açtıran adam masum değil. Kendi taraftarımla galibiyeti kutluyorum savunmasıyla takip taraftara el kol yapmak kimin haddine?

  4. @Koko

    Ya neyse usta. Uzatmanın alemi yok. Ben sadece işler iyi gidince herşeyin çok edepli görünmesinin kolay olduğunu söylüyorum. Günü geldiğinde konuşuruz 🙂

  5. @selocan “işler iyi giderken bıdı bıdı kötü giderken görelim sizi işte o zaman arkama yaslanıp kıskıs güleceğim” demen çok saçma. Biz de biliyoruz bu takımın sonsuza kadar böyle gitmeyeceğini, kimsenin sütten çıkmış ak kaşık olmadığını. Senin bununla sorunun ne ben onu anlayamadım? Hayır onlar öyle davranıyo diye “ben görücem sizi” demek nasıl bir düşünce? Hangi gün gelecek de konuşucaz? Haklı çıktığın gün mü? O zaman şu anda biz haklıyız, o zaman şimdi de konuşalım, gün bizim günümüz. Öyle mi? Öyle.

  6. Ben bu ”Real Madrid ya da Barça şovenliği”ni anlamakta zorlanıyorum.Selocan özelinde olsa da aslında genel bir yorum.Ben de çocukluğumda Real Madrid’i tutar,Barçadan nefret ederdim ama şu anda ikisi için de tarafsızım.İnsan Messi’nin,Xavi-Iniesta’nın oynadığı takımdan nefret edebilir mi? ha keza Teknik Direktörlüğün kitabını yazmış fenomen Mourinho’nun takımına düşman olunabilir mi?Ben ikisini de ”severek” izliyorum.Barcelonanın bu kadrosu tarihteki ”özel takımlardan” biri olarak yerini alacak.Ama Real Madrid şu anda genç bir takım ve Mourinho takımın başında kalıp bu takım 2 yıl daha beraber oynarsa çok spektaküler bir takım olabilirler.Real Madrid yeni bir takım olduğundan kalenin önündeki otobüsü geçmekte çok daha fazla zorlanıyor Barçada.Barçada ise oyun suyun akışı kadar doğal gelişiyor.

Yorumlar kapatıldı.