New England Sports Ventures kimdir?

Liverpool’u almak için 300 milyon pound karşılığında Hicks ve Gillett ikilisiyle anlaşan New England Sports Ventures grubu kimdir kimindir nedir?

New England Sports Ventures 2001 yılında John W Henry ve Tom Werner tarafından kurulmuş.

Grubun ön plandaki ortağı John W Henry borsacı ve ticaret danışmanı. Boston Red Sox baseball takımının başkanı aynı zamanda Roush Fenway Racing(Nascar) takımının ortağı.

Henry, Boston Red Sox takımının Amerika’daki son dönem kahramanı. 1918’den beri kazanılamayan şampiyonluk 2004 ve 2007 senelerinde 2 defa onunla gelmiş.

New England Sports Ventures Boston Red Sox’ın yanı sıra Fenway Sports Group’un da sahibi. Fenway Sports Group bir pazarlama şirketi. Boston Üniversitesi ve bir çok üniversiteye reklam ve sponsorluk sağlıyor.

Fenway Sports Group 2007 yılında Roush Racing adlı Nascar takımının %50’sini 60 milyon dolara satın alıp ismini Roush Fenway Racing olarak değiştirmiş. Bu satın alma işlemi yaklaşık 3 sene sürmüş. Bu satın alımın ardından Forbes dergisi Roush Fenway Racing takımını en değerli Nascar takımı seçmiş.

Boston Red Sox takımı aynı zamanda New England Sports Network’ün kurucusu ve %80’ninin sahibi. Bir çok baseball maçının yayıncısı.

New England Sports Ventures Liverpool için 300 milyon pound ödeyecek. Bu da Royal Bank of Scotland’a olan 237 milyon poundluk kredi borcunu ödemek için yeterli. Tüm işlemlerin 15 Ekim’e kadar tamamlanması bekleniyor.

Kaynak

“New England Sports Ventures kimdir?” için 7 yorum

  1. @emir; borç kulübün hatta bu para bankaya gidecek diye hicks satmak istemiyor yan çiziyor olay mahkemelik olacak büyük ihtimal

  2. hevesiniz kursağınızda kalmasın ama daha satış onaylanmadı hatta sahiplerin istediği ile bayağa uçurum war arada rakam olarak..

  3. ee bunlarda amerikalı diilmi koray, siz yankee’lere karşı diilmiydiniz?

  4. @murat akyol; evet amerikalılar ama şimdikilerle aralarında farklar var. satın aldıkları her şirkette yatırım yaparak büyüme sağlamışlar. geçmişleri sağlam yani. hicks ve gillett ikilisi liverpool’u aldılar ve uzaktan izlediler. amerikalıdır değildir önemli değil yeter ki liverpool gibi köklü bir kulübü ait olduğu yere taşısınlar. başka derdim yok…

  5. Koko Guardian’ın bu haberinde anlamadığım bir nokta var, Liverpool u satın almak için 300M pound ödeyecek yazmışlar, bu para Liverpool un sahiplerine gitmeyecek mi? RSB olan borç hicks ve gillet in mi kulubun mu?

  6. […] filan da bitti Liverpool Hicks ve Gillett ikilisinden kurtuldu. Kulübün yeni sahibi New England Sport Ventures. Onun başında da John W Henry ve ilk […]

Yorumlar kapatıldı.