3 pubiszede

Öncelikle pubis nedir?

Pubis kemiği leğen kemiğimizin bir parçasıdır ve alt ön kısımda yer alır. Symphisis pubis, iki pubis kemiğinin arasındaki eklemdir ve arada kıkırdak mevcuttur. Hafif hareket mevcuttur. Pubis kemiğine karın ve kasık adaleleri yapışır. Aşırı yüklenme sonrası kasık ve karın adelelerinin yapıştığı pubis kemiğinin enflamasyonuna yani mikropsuz iltahabına osteoitis pubis denir.

Alex de Souza; Senelerdir o kasık bölgesindeki ağrıları çekiyor. Ağır antremanlara çıkamıyor. Maçlarda zorladı mı hemen bırakıyor.

Kaka; Real kariyerinin Milan’daki gibi olmamasını en büyük sebebi. Geçen sezon pubis yüzünden bir türlü devamlılık sağlayamadı. Son olarak kasık düzeldi derken güçsüzleşen dizinden sakatlandı. 2 aydır yok bi’ 2 ay daha var önünde.

Arda Turan; Biz Belçika maçında olan bir bilek sakatlığı var sanıyorduk. Meğer dün kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 3-4 hafta öncesinde başlayan ve şiddetlenen kasık ağrıları olmuş. Tolere edilebilir osteiti pubis ağrıları olduğu tespit edilmiş. Bizim sağlık ekibiyle anca yeni stada yetişir.

“3 pubiszede” için 6 yorum

  1. @ koko, verdiin bilgi süper. bunu okuyan kız arkımın yaptıı yorumsa tam anlamıyla paha biçilemez. ”Bu sinem koballa birlikte olduktan sonra oldu, diimmiii?”:)))))))))))))))))))))))))))) türk insanının tıbba verdii değer, kişi kendinin doktorudur..

  2. ”Bizim sağlık ekibiyle anca yeni stada yetişir.” Çok saçma bir yorum yaptığını düşünüyorum zaten yeni sağlık ekibi değişmiş isterseniz bunuda deyiştirelim istediğinizi söyleyin hangisi isterseniz o gelsin bu artık gelenek oldu GS sağlık ekibine salla süper yöntem o ekipteki 8-10 sene okuyup bu yerlere gelen adamlarla dalga geç oh be hocam içim bugün ne rahat.

  3. @Koko anlıyorum sen bunu mizahi olarak düşünüyorsun olabilir ama bu artık hem klübü hemde bu kadar uraşan bişiler yapmaya çalışan insanları aşağılamak için kullanılıyor sınırı tuturmak gerek eğer yanlış anlamam sonucu yorumum sert olduysa pardon

  4. @Kaan7gs7; Gs’nin bundan önceki yaşadığı sakatlık skıntılarını düşünüp olaya biraz mizahi bakarsan çok da ciddi bir yorum olmadığını anlayıp rahat olabilirsin bence.

  5. bu pubis hakkaten çok ciddi bir olay, sadece topçularda da çıkmıyo, babam dahil bizim ailede birkaç kişide var.
    doktorların bazıları hemen keselim, biçelim, platin takalım diyor ama makul ve mantıklı doktorlar “bunun yaşamayı öğren, ameliyat ancak 10 sene idare eder, sonra tekrar aynı ameliyatı yapmak gerekir.” diyorlar, egzersizle, fizik tedaviyle, hareketlerine dikkaten ederek bununla yaşayabildiğin kadar yaşa diyorlar.

    biraz uzattım ama uzun lafın kısası bu bir topçu için büyük tehlike, ilerlediği takdirde kariyer bitirici birşey. Hadi Alex artık son demlerinde ama Kaka, Arda falan daha lazım bize, Mustafa Sarp için kombime mi alıcaz? :))

Yorumlar kapatıldı.