Albert Dalmau Martinez

Dün bahsettiğim Barcelona’daki sakat ve cezalı defans oyuncuları listesine son olarak Chygrynskiy eklendi. Antremanda sakatlanan Ukraynalı hafta sonu Atletico maçında kesin olarak yok. Geçen sezon bazı maçlarda stoperde izlediğimiz defansif orta saha Yaya Toure de sakat zaten. Elde kalan 3 isim Puyol, Milito ve Maxwell.

Guardiola muhtemelen ya takım içinden yeni bir sağ bek yaratacak ya da daha önce hiç izlemediğimiz ancak 5 yıldır Barcelona akademisinde yetişen ve son zamanlarda Luis Enrique‘nin tavsiyesiyle A takımla birlikte antremanlara çıkan 17 yaşındaki sağ bek Dalmau’ya görev verecek.

Barcelona resmi internet sitesinde günlük antreman haberlerini okurken kaç zamandır “Dalmau yine A takımla çalıştı” diye gözüme çarpıyordu. Hatta geçen hafta bu genç neymiş ne değilmiş diye biraz araştırdım. İspanya 19 yaş altı hocaları Dalmau’nun çok hızlı ve gelişime açık bir yetenek olduğunu söylüyorlar. 100 metreyi 11.8 saniyede koşabildiğinin altını çiziyorlar. Sadece hızı yeterli değil tabii. Defansif açından biraz daha güçlenmesi gerektiğini söylüyorlar. Bunun dışında tekniği de oldukça yüksekmiş. Geçen sezonu 31 maçta 8 asist 2 golle tamamlamış. Bir sağ bek için hiç fena değil. Ayrıca takımın kornercisiymiş. Hocalarının söylediklerinin yanı sıra bir kaç yerde de İspanya’nın yeni Sergio Ramos‘u olabilir gibi yazılar okuduğumu da belirteyim.

Tabii bunlar izlemeden sağdan soldan ulaşabildiğim bilgiler. Pazar akşamı Guardiola, 17 yaşındaki Dalmau’ya sezonun en zor deplasmanlarından birinde şans verir mi bilemem ama verirse bu gence dikkat edin. Barcelona akademisinin bu seneki hediyesi Dalmau olabilir.

“Albert Dalmau Martinez” için bir yorum

  1. FM’ 2009’da arada Alves’in yerine oynatırdım. Oyundaki gibi oynarsa Barça için iyi hamle olur.

Yorumlar kapatıldı.