Olacak forvetsiz de olacak, sadece biraz daha sabır…

İlk maçta deplasmanda 2-1 yenildiğimiz Antalyaspor’u dün 3-2 yenmemize rağmen Ziraat Türkiye Kupasına son noktayı koyduk. Tabii ki Galatasaray yarıştığı her kulvarda sonuna kadar gitmelidir ancak son haftalarda sergilenen en iyi performanslardan biriyle eleniyor olmak biraz olsun sıkıntımı hafifletiyor.

Galatasaray’ın son dönemdeki en büyük problemi neydi? Bütün forvetler sakat. Eee biz dün akşam sahada gerçek anlamda bir forvetimiz olmadan, sağ kanatta Keita’nın ilk yarıda çok az ikinci yarıda ise hiç bir şey yapmadığı, Gio’nun hala fiziksel olarak hazır olmadığı bir ortamda 3 gol attık. Arda’nın önceki maçlardaki gibi çakılı tek forvet oynamaması ve daha fazla dolaşıp top taşımasının yararını gördük. Özellikle ilk yarıda ve ikinci yarının ilk 15 dakikalık kısmında uzun zamandır yapmadığımız kadar çok pas yaparak ve adam eksilterek pozisyonlar bulduk. Goller dışında ilk yarıda direkten dönen 2 top, ikinci yarıda ise Mustafa Sarp’ın kaçırdığı yüzde yüzlük 2 gol pozisyonu aklıma ilk gelenler.

Ancak bu sefer de Neill’in gelmesiyle toparlanıyor dediğimiz savunma canımızı acıttı. Belki bireysel olarak yapılan çok bariz hatalar yoktu ama organize değildik. Kornerden yenilen ilk gol inanılacak gibi değil. Ön direk arka direk kimse yok. İkinci gol ise sahanın en iyilerinden Neill’ın bozduğu ofsayt ve karşı karşıya bir pozisyon. Sarp’ın o pozisyonda kalenin önüne doğru değil de dış taraftan kademeye girmesini anlamak da zor. Dün akşam 2 gol dışında Antalya’nın neredeyse pozisyonu yok ama futbol bu adaleti yok işte.

Maç üzerine konuşurken isminden özellikle bahsedilmesi gerekenleri atlamamak lazım. İlk sırada tartışmasız Elano. Aldı sazı eline oynadı oynattı. Bir diğer isim Neill. Güven veriyor bu adam bana. Gio’nun yerine oyuna ikinci yarıda giren Emre Çolak’ın attığı golde de gözlerimin dolar gibi olduğunu belirtmek isterim. Evet yediğimiz ikinci golün başlangıcı onun kaptırdığı toptu ama daha çok genç ve elbet hataları olacak. Yeter ki hataları sadece kendini geliştirmek adına sahada olsun.

Elendiğimiz Türkiye Kupası ama önümüzde daha da önemlisi Turkcell Super Lig ve Europa Kupası var. Bırakalım kupayı renkli televizyonda göremeyenler düşünsün. Biz takımımıza destek olmaya devam edelim. Bu takım Cumartesi günü 3 günlük kamp için Antalya’ya gidiyor, hafta sonunu da maç yapmadan Atletico Madrid deplasmanına hazırlanarak geçirecek. Açıkcası Kayseri maçından sonra bu halde Madrid’de yarım saatte 3’lük oluruz diyordum ama bugün biraz daha umutluyum. Belki 3’lük olmayız 2’lik oluruz ama karşılık verebiliriz ki orada atılacak gollerin önemi çok büyük.

Şahsen ben bir hafta sonra bugün Vicente Calderon’daki yerimi inanarak alacağım. Bu kadar eksiğe rağmen bu takımda ışık var ve önümüzde çok faydalı geçebilecek bir hafta var. Rijkaard ve Neeskens’in takımın başına ilk geldiği gün de dediğimiz gibi sabır. Biraz daha sabır….

Bir de bitirmeden en son eklemek istediğim bir şey var. Dün akşamın ardından değişik mecralarda “Galatasaray’da forvet Servet” diye dalgaya vuran yazılar okuyorum. Evet dün son 5-10 dakika doldur boşalt toplarında kafa vurmak için Servet oyuna girmiştir. Heralde kendileri bu tip hamleleri ilk defa görüyorlar. Bu arkadaşları Avrupa futbolunu izlemeye davet ediyorum. Özellikle Mourinho-Materazzi ve Van Gaal-Van Buyten ilk tavsiyelerim.

“Olacak forvetsiz de olacak, sadece biraz daha sabır…” için 13 yorum

  1. ben galatasarayın rakibini küçümsediğini düşünüyorum..turu rahat! geçebileceğini düşündü belkide futbolcular..bu sebepten turu verdiklerini düşünüyorum..ancak antalyanın zorlayacağını zaten biliyorduk özelliklede necatideki ateş yaktı galatasarayı belkide o değilde başkası olsa sonuç farklı olabilirdi..

    ayrıca gs’nin bu turu geçemeyeceğini düşünüyordum( https://www.footballove.com/2010/02/03/bu-ne-hal/ ) ancak itiraf etmeliyimki gs çok güzel oynadı ve ben bu görüşümün fos çıkacağını bile düşündüm..elano parmak ısırttı böyle oynarsa bu maçı hiç kaale almamalı galatasaray bence.

  2. dün antalyalı futbolcular taximde dükkanıma yakın bir yerde konaklıyorlardı. necati, yalçın ve balili sabah yürüyüşüne çıktıklarında dükkanımda da brz vakit geçirdiler. onlarla 10 dakikalık çay sohbetinden sonra ztn bu turu geçemiyeceğimizi anlamıştım. özellikle necati çok konsantreydi. balili ise tam bi fırlama, içimden yalçını da sakatlamak geçti ama herif harbi uzuuun.. elano ve neill bnmde inanılmaz hoşuma gtti amma en baştan beri elano bnce takmın en iisi dienlerdenim. o bni şaşırtmadı. bzm xavimiz kesinlikle elano. ilkyarıda ki defansın en gerisine yaptıı kademe herkese boncuk olsun. ama necatiyi tutamayan defans kurgusu forlan-aguero karşısında napar? bn umutsuzm. tek güwencem gsnin avrupada bi başka oynaması. madrid te çok eğleniceksin koko, ama sen düşmanlık yapma mutlaka barnebeu ya uğra. inanılmaz bi stad..

  3. @murat akyol; barcelona taraftarıyım ama real madrid gibi dünyanın en büyük kulüplerinden birine düşman olunur mu hiç? real madrid’in maçı c.tesi olsa magandayı izlemeye bile gidecektim ama uymadı:) stad turuyla yetineceğiz artık…

  4. stad turu bile harika tabi en son sni 3 katlı bi store da bırakılar orası inanılmaz. keşke bi maça gidebilsen. gerçekten sonra burada maça gtmek kesmio:)) şimdiden madridte ii eğlenceler işallah uurlu gelirsiniz koko cimboma..

  5. koko dün gece baya bi bekledim yazıyı yazman için.ben de yorumumu yapıcaktım ama bugune kısmetmiş:)
    ilk söylemem gereken ilk maçın aksine futbol izledik, ben sezon başındaki kadar olmasa da zevk aldım izlerken bu maçtan.
    ama maç içinde çok sinirlendiğim anlar da oldu.sinirlendiğim isinler : aykut,emre güngör,biraz mehmet topal,keita ve dos santos. hepsinin sebeplerini teker teker söyleyeceğim.
    ama maçın koptuğu an benim için necatinin savunmanın arkasına sarktığı andı..necati ceza sahasına yaklasana kadar belki 5 defa DÜŞÜR DÜŞÜR DÜŞÜR diye bağırdım aykut (en çok oynamasını istediğim kaleci) için.alması zordu,denedi olmadı. ama bence kesinlikle topla ilgilenmemeliydi aykut.direk adama müdahale ile ceza sahası dışında indirmeliydi necatiyi.paşa paşa alırdık kırmızı kartımızı 10 kişi turu geçerdik.
    emre güngör: allah aşkına emre dün gece neler yapmaya çalıştı biri bana açıklasın.tek yaptığı şey kaleci degajlarında kafayla topu karsılamaktı.onun dısında defansta ve oyun kurma sırasında cok büyük hatalar yaptı,zaman gecirdi,oyunu soğuttu.
    mehmet topal: gercekten özlenen topal dan cok uzak.sakatlık sonrası doğal olan kendine güven gelmesi biraz uzun sürdü.eskiden hiç böyle değildi.daha dikine oynar ve isabetli paslar atardı…ve benim eskiden en sevdiğim özelliklerinden biri olan uzaktan şutlarına rastlayanınız oldumu bu yakınlarda?
    dos santos: ??? hacı naaptın sen ??? devrenin basında sol kanatta saklandı,sağa gecti 1 kere olumlu bişey yaptı,onun dısında adam yok. gözünü seviyim bir çalım at..uzun zamandır gördüğüm en zayıf fiziğe sahip futbolcu.ama işallah ısınınca,alışınca ii olucak..
    keita: mükemmel ötesi bi adam ama hakkaten naapıo bu adam ? Derdi nedir? dün 10 uncu dakikadan itibaren kırmızı kart görüceinden o kadar emindimkiii bastım küfürü:) hakkaten pislik oynuyo.kendine gelmesi lazım.
    elano mükemmeldi.neill güven verdi soğukkanlılığıyla.caner klasik,ofansı çok iyi.emre çolak alkışlanası.arda alışıla gelenden uzak.uğur düz..mustafa sarp dikkatimi çekti ün akşam.genelde maçlarda pozisyona giriyo.ama dün gece 3 adet çoook net pozisyona girdi.kaçırdı.olsun. helal olsun. o adamın o pozisyonlara girmesi bile tatmin edici.çok koşuyo.hop orada hop burada.
    koko bir tepkim daha var..heralde gittin sen maça. taraftar hakikaten çok kötü..ölü gibiler,biz turu gecme skorunu yakaladıımız zaman süperlerdi.ama ne zman necati bize tıktı,2sinde de, ses seda uzun süre cıkmadı..caner atmadan önce sanırsın tiyatro izliyolar..gol oluo uzatmalar falan anca tezahürat yapılıo…

    ama olucak… galatasaray olucak…
    yolun acık olsun,madrid de yüzümüzü kara çıkartma:)

  6. Rijkaard’ın kulübesinde Nonda olsaydı eminim yine de Servet’i tercih ederdi. Aslında mecburiyetten değil tamamen taktiksel bir tercih olarak o değişikliği yaptı..

    Sahi, Mourinho Materazzi’yi ya da Van Gaal Van Buyten’i oyuna aldığında Inter’de sahada başka kimler forvet oynuyormuş merak ettim..

  7. Dun aksam gercekten ne kadar uzulsek te ligin 2. yarısının baslamasından itibaren en istekli Galatasaray’ı izledik. Dos Santos’ta uyum sorunu devam ediyor ve bunu ozellikle calıma gitme denemelerini hep hatalı pozisyonlarda kullanırken gitmesi gereken zamanlarda ise geriye oynayarak cok bariz belli ediyor. Mustafa Sarp’ta ise bir dusus var eskisinden daha heyecanlı gozukuyor top ayagındayken. Tahminim Reijkaard ın kendisinden ozel istekleri oluyor ki takımın su an en buyuk yuku onun bulundugu mevkiide ve bunlar da onu strese sokuyor. Arda’nın ileri ucta olması Elano ya 2-3 mactır topla daha cok oynama fırsatı verdi ki bence cok ilerleme var.Defansif 2’li mucadelelerde ve kademelerde bile Elano ismini duyuyoruz. Keita kendine gelirse Atletico macında cok farklı seyler olabilir.

    Guzel yorumların ve pozitif tutumun icin tesekkurler uzun zamandır okudugum en iyi yorumdu …

  8. Dün akşam güzel bir futbol izledik bence, emre genç bu nedenle başlarda hatalırı kabul edilebilir, umarım daha akıllı futbol ilerde oynar, beni iki tane rahatsız olduğum isim vardı dün akşam keita ve mehmet topal. Keita kendine gelmeli, sezon başındaki keitadan eser yok. Mehmet Topal ise bence futbolumuzu yavaşlatan bir isim oldu dün akşam. Tek ben mi böyle düşünüyorum?
    @Koko B; sen ne düşünüyorsun Mehmet Topal ile ilgili?

  9. @sami; Keita’ya maç yazısında değinecektim ama sonra vazgeçtim. Dün maçla alakası yoktu. Pislik yapmak için arandı da arandı. Bakalım nereye kadar…
    Topal konusunda da haksız değilsin. Topal kaç zamandır büyük düşüşte. Kaç maçtır dikine bir tane olumlu pası yok, devamlı geriye ve yanlara. Yanlara attığı paslar bile arkadaşlarının arkasına düşüyor ve oyunu yavaşlatıyor. Bazı pozisyonlarda topu ayağından hemen çıkarması gerekirken sağına soluna bakıp gereksiz başka alternatif arıyor. Acil kendine gelmesi lazım. İyi bir Topal’ın orta saha için önemi çok büyük.

  10. ya inanamıorum şaka gbi. şimdide arda sakatlanmış. atletico maçında büyük ihtimalle yokmuş. hngi pozisyonda abi ya pozisyon yok bşy yok bn ardanın yere düştüünü bile görmedim nsl ciddi sakatlanmış anlayamıorum cidden ben bu işi anlayan warsa nolur açıklasın!!!

  11. Teker teker yaptığın bütün oyuncu analizlerine katılıyorum Ahmet. Ben yazsam sadece kelimelerin yeri değişirdi belki ama anafikirler aynı olurdu.

    Taraftar konusunda da haklısın. Zaten sezon başından beri çok tartışılan bir konu bu. Arabesk besteleri seven, hangi dakikada hangi tezahüratı yapacağını bilmeyen bir taraftarımız var bana göre. Ev sahibi avantajını kullanıp hakemi etki altına da alamıyoruz. Bu işi en güzel Fener stadında yapıyorlar. Belki bizden daha az bağırıyorlar ama baskı inanılmaz oluyor hakemim düdüğü duyulmuyor. Tabii bunda stadın mimari yapısının da payı çok büyük.

    Dünkü maçta özellikle ikinci yarının başında Emre’nin golü geldiği dakikalarda uzun zamandır olmadığı kadar iyiydi taraftar ama skor 2-2 olunca herkes inancını kaybetti. Caner’in golü bile uyandıramadı…

    Madrid dileklerin için teşekkür ederim umarım dönüşte güzel yazılar yazmak ve fikirleri paylaşmak kısmet olur;)

Yorumlar kapatıldı.