Ah Liverpool vah Juventus

Sezon başında belliydi bu kadroyla işlerin zor olacağı ancak bu kadar kötüsünü kimse beklemiyordu. Liverpool Londra’dan da çıkamadı. Fulham maçı 3-1 aldı. Carragher ve Degen kırmızı kart gördü. Kaptan Gerrard zaten sakat zannedersem ameliyat gerekiyormuş. Torres’e bel bağlamış bekliyorsun ama o da bir yere kadar. Geçen haftaki Manchester United galibiyetinin de bir anlamı kalmadı. Rafa Benitez’in suyu ısındı kaynama noktasına yaklaştı. Amerikalı sahipler hocamızın arkasındayız  diye açıklama yapmışlar. Bu açıklamanın ardından neler olduğunu yakinen biliriz.

Gel gelelim Juventus’a. Liverpool’un aksine sezon başında yapılan transferlerin ardından Inter’in tekeline son verecekler diye düşünüyorduk ama çakma Guardiola Ferrara yetersiz kalıyor gibi. Kendi evinde 2-0 öne geçtiğin maçı 2-3 veriyorsun. Tamam Napoli iyi takım ama bu kadroyla yarım saatte maç mı verilir? Baktın gol yedin bir hamle yap, orta sahanı güçlendir ya da ne bileyim oyuna girdikten sonra sıkıntı veren Datolo’ya bir önlem al. Yarın Inter Livorno deplasmanında kazanırsa puan farkı 7. Mourinho gibi adam farkı bu kadar erken açmaya başlarsa uzar gider.

Hazır başlamışken La Liga’ya da bulaşayım. Pellegrini bu hafta paçayı iyi kurtardı. 60 dakika 10 kişi oynayan Real, Higuain’in golleriyle Getafe’yi 2-0 yendi. Getafe baya fos bi’ takım. İzlerken takımın en ilgi çekici noktası formadaki Burger King reklamı. İnsanın canı çekiyor siparişi veriyor. Her neyse rakip daha dişli olsa Pellegrini şu an eşyalarını topluyor olabilirdi. Higuain’e de ayrı bir parantez açmak lazım. Sezon başında yapılan transferler sonrası bu kadroda tutunamayacağını söyleyen çoktu ama o zaman da Higuain’in bu kadroda iş yapacağını söylemiştim. Kendini çok geliştirdi ve devam ediyor. Barcelona ise Osasuna deplasmanında kendi ayağına takıldı. Pique’nin 90. dakikada kendi kalesine attığı golle maç 1-1 berabere bitti. Olabilir böyle kazalar ama bu Osasuna da Barcelona’ya hep ters geliyor be arkadaş.