Arsene Wenger neyin peşinde?

Genç futbolcu tutkunu Arsene Wenger, transfer sezonu açıldığından beri Arsenal’e sadece bir takviyede bulundu. Geçen sezon stoper bölgesinde sıkıntı yaşayan Arsenal, Ajax’tan 9 milyon pounda 23 yaşındaki Thomas Vermaelen‘i transfer etti. Geçtimiz sezon Hollanda ligini 3. bitiren Ajax’ta 31 maçta forma giyen Vermaelen 4 de gol attı. Hem stoper hem de sol bek oynayabilen Vermaelen, öyle çok da aman aman bir transfer değil bence.

Şimdilerde konuşulanlar ise Arsenal’in Adebayor için Milan’dan gelen 23 milyon poundluk teklifi kabul ettiği ve Arsene Wenger’in vatandaşı Benzema‘yı Kuzey Londra’ya getirmenin peşinde olduğu. Adı Real Madrid ve Manchester United’la da anılan Benzema için 30 milyon poundluk bir teklif hazırlandığı da konuşulanlar arasında.

21 yaşındaki Benzema’nın daha önceki açıklamalarında en azından bir sezon daha Lyon’da kalmak istediğini söylediğini ve Arsenal’in son yıllardaki kupasız halini düşünürsek genç Fransız’ın Londra’ya gelmesi oldukça zor ancak Wenger bir şekilde toprağım ayağına Benzema’yı kandırırsa orasını bilemem.

Bence olacak iş değil ama Wenger’in Benzema’yı kandırdığını ve önümüzdeki sezon Arsenal’in forvet hattında Van Persie, Arshavin, Benzema üçlüsünün olduğunu hayal etmek bile heyecan verici.

“Arsene Wenger neyin peşinde?” için 3 yorum

  1. vermaelen’i FM2009’da 3. sezonun basinda transfer ettim. DC/DL oynuyor gayet iyi topcu. gercek hayatta nasildir bilmiyorum tabi ama Wenger bosa adim atmaaaz.

  2. Koray allah askına sen barı yapma ne var bu benzema da ya? Gecen blogdan yazıcaktım artık bırı sunda ne bulduklaırnı anlatsın bana.Rıca etsem sen anlatır mısın? Adebayor gıbı adamı 23 e gonderıp 30-35 Benzema almak nasıl bır mantıktır?:S

  3. abi bi kere şunu söyleyeyim ben de adebayor’u hiç beğenmem 23 kağıt nasıl ediyor, milan o kadar parayı neden adebayor’a gömüyor onu anlamış değilim.
    benzema’ya gelince genç yaşına rağmen muhteşem bir fiziği var. hem çok hızlı hem de çok güçlü. genelde çok hızlı olan forvet oyuncuları sert ikili mücadelelerde ayakta zor kalır ama benzema bunu tam tersi.
    son vuruşlarda biraz eksikleri var bunu kabul etmek lazım ama verdiği paslar ve vizyonu gerçekten mükemmel.
    daha 21 yaşında olmasına rağmen 2007-2008 sezonunda ligue 1’da 20 golle gol kralı olmus, geçtiğimiz sezon ise 17 gol atmış. yani belli bir gol ortalamasıyla takımına yaptığı katkı ortada.
    lyon’un tok satıcı olduğunu benzema’yı satmak istemediğini düşünürsek 30 milyon pound gibi yüksek bir rakamın akılları çelmek için tek çare olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar kapatıldı.