Paşa 10

casio_lincoln

Oynasa dert, oynamasa dert. Bülent Korkmaz, Lincoln’ü oynatmasa ve Galatasaray derbiyi kaybetse “neden oynatmadın?” olur. Oynatsa ve kaybetse “neden oynattın?” olur. İki ucu boklu değnek yani…

Halbuki Lincoln Galatasaray’a ilk geldiği gün yer yerinden oynamıştı. Havaalanında binlerce taraftar vardı. Yıllarca Hagi gibi bir 10 numara izleyen Galatasaray taraftarı sonunda hasretini çektiği 10 numaraya kavuşmuştu. Ama olmadı, Lincoln bekleneni veremedi. Bu sezon başında biraz kıpırdandı, acaba mı dedik ama bu seferde disiplinsizlikler başladı.

Belki de hata bizdeydi. Hagi gibi bırakın Türkiye’yi, Dünya’da eşi benzeri bulunmayan bir yetenek ve zeka ile Lincoln’ü kıyaslama gafletinde bulunduk…

Herşeye rağmen, bu sezon oynadığı 17 maçta 8 gol atıp, 12 asist yapan Lincoln’ün Fenerbahçe derbisinde oynaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer kulübün başkanı tüm yaşananlardan sonra çıkıp “Biz Lincoln’ü kazanacağız” diyor ise bu maç bir fırsattır.

Kendini affettirmek, ben burada mutluyum ve yapacağım daha çok iş var mesajı vermek için Lincoln’ün Pazar akşamı çıkıp maçı tek başına alacak kadar top oynaması lazım. Kadıköy‘deki maçta golümüzü attın ama kaybettik, bu sefer atmasan da attır ve kazandır bu maçı.

Lincoln’ü bu sayfalarda baya çok eleştirdim ama bir şeytan tüyü var bu adamda. Hala umutluyum, hala inanıyorum 10’a…

Bu arada Nalex Sami Yen’e gelemeyecekmiş, bu sefer kafanı okşayamayacağız… Sefere artık…