Kısmetcelona

Sen bütün ilk devre müthiş top oyna, dünyayı kaçır, Mesut’un şutu direğin içinden çıksın, soyunma odasına Messi’nin Maradona’yı hatırlatan asisti ve ardından gelen Alves’in dev ötesi golünü yiyip git. Moraller taban yapsın. Ona rağmen ikinci yarı çık, eşitliği yakala, turu geçmeyi hakedecek oyunu oyna ama elen… Evet futbolun adaleti yok. Barcelona sezonun en kötü, Real Madrid ise son 10 küsür El Clasico’nun en iyi 90 dakikasını oynadı ama yine olmadı.

Maçın hakkı net Real Madrid’indi… Mourinho’nundu… Yenileceksen eleneceksen böyle “oynayıp” yenileceksin. Bugün turu atlayan Barcelona ancak sezonun bitmesine 4 ay kala son günlerde kaybettiği güveni geri kazanan Mourinho gecenin kazananıdır bana göre.

Hakem Fernando Teixeira’ya da ayrı parantez. Orada maç bitmez, 5 oyuncu değişikliği 1 kırmızı kartın olduğu 45 dakika için 3 dakika uzatma komedidir. Diarra’yı 45’te ikinci sarıdan atamamak korkaklıktır. Bu kararların ardından verdiği ve vermediği kartların dengesizliğini tartışmak ise anlamsızdır.

link: http://youtu.be/UCSo3FYmAL8 link: http://youtu.be/mOp7vz7450k

“Kısmetcelona” için 20 yorum

  1. Bu arada verilmeyen iki penaltı için ne düşüyorsunuz? Soruyorum yanlış anlamayın. Penaltı mı değil mi nezdinde?

  2. şu ülkede hakemden yakınan real madrid sempatizanları var ya hakkaten futbolun böyle olmasına şaşırmamalı. 2 maç üzerinden bir eşleşme olmuş, ilk maç xabi alonso – pepe, ikinci maç lass – pepe her zaman olduğu gibi atıl(a)mamış, millet barcelona’ya laf ediyor. başlık ta çok kötü olmuş bu arada. futbolda ona kısmet değil atamayana atarlar deniyor ve doğruluğu bilinen bir sonuçtur. son birkaç el clasico’nun hikayesi zaten bu; madrid kaçırır, barça geldiğini atar. şu maçları adam gibi biri yönetseydi de eksik adam oynayan madrid’i izleseydik 2-0’dan sonra. neyse ki turu hak eden taraf geçti, futbolu katletmeye çalışanlar değil.

  3. Allah Hayatta Herkese Barcelona Şansı Versin. Tabi Bir de O’nu Sürekli Kollayan Hakem Niteliğinde Bonkör Bir Ağabey,Dayı,Büyükbaba’nda Olursa Hayat Tadından Yenmez…

    Her Maç Aynı Terane ,Maç Ne Zaman Zora Girse Yerden Kalkmayan Ağlak Fabregaslar ,Dani Alvesler ,Messiler …Açık ve Net Söyleyim Al Bu Barcelona’yı Koy İngiltere Premier Ligine UEFA’ya Oynamaktan Öteye Gidebiliyolar mı Bakalım ,Orada Öyle Zırlamaya Faul Falan Vermezler …

  4. @Aykut; Son 10 küsür El Clasico’da sadece 1 kere yenebilmişin, yeri gelmiş 5 yemişin, attığın tekmeler dünyaca ün salmış hala şanslar, hakemler, ağlaklar demek enteresan. Arada bir tarafsız bakmayı denemek lazım.

  5. Gündüz de dediğim gibi real bu sene daha iyi ve ilk kez bu seneki üstünlüğünü gösterebilmiştir. Fakat barça yine barça, derbi olması üstünlük falan dinlemiyor. Bence barça da en kötü maçını oynamıştır.
    Alves o gol neydi öyle demekten kendimi alamıyorum. Golü görünce tek bir şey dedim: Yardı.. 🙂
    Koko’nun dediği gibi hakem için tartışmaya gerek yok.
    Ve bir de başka bir yedek kaleci alsın şu barça, geçen seneden beri Pinto olunca kalede sıkıntılı oluyor.

  6. Ben Tarafım,Aynen Senin Gibi,Messi’nin Pepe’ye Bugün Yaptığı Hareketi Pepe Messi Hazretlerine Yapsaydı Yine Ne Kazmalığı Kalmıştı Ne Futbol Katilliği,Sen Kurşun Yemişçesine Yere Atlayan La Masia’lıları Gör Ben Pepe’nin Kazmalığından Dem Vururum Merak Etme ki Ben Objektif Bakmadığım Halde Bile Barcelona Real Madrid’den İyi Takım-Messi Ronaldo’dan Çok Daha İlerde Bunlar Kabul de Hep Pepe Hep Mourinho Ev Sahibi de Kapıları İyi Kitlesin Artık …

  7. Bana göre Real’in hakettiği hiçbirşey yoktu bu maçta. Öncelikle sürekli hakemi etkilemek için sarfettikleri çabayı gol atmak için sarfetseler emin olun çok daha fazla gol atabilir real fakat başta mourinho olmak üzere sahaya çıkan tüm futbolcularda ilk amaç maçı kazanmak değil malesef. Başlığada bir anlam veremedim, ‘kısmetcelona’ ?? Real in beceriksizliği Barça’nın şanslı olduğunu göstermez değil mi? Ayrıca hakedende bahsetmişsiniz fakat Real e verilmesi gereken 2 kırmızı karttan ve bunun ikinci yarıya nasıl yansıyabileceğinden bahsetmemişsiniz. 9 kişi kalan real’in ikinci devrede nasıl bir durumda olabileceğini hepimiz kestirebiliriz sanırım.

  8. herkes reali övme çabasında filan da barça da son yılların en pasif futbolunu oynamakla mesguldü o sıralar, bir yerde okudugum gibi ölmüş eşekler kurttan korkmazmış, elinden gelenin en iyisini yaptı real madrid her şeye ragmen, fakat olmadı başaramadılar, hakemle bunu ilintilemek ise tamamen mantık dışı bir hareket. rezalet her iki taraf için de geçerli,kaldı ki yanlıs ofsaytlar, daha ilk yarıdan 10 yahut 9 kişi kalması gereken bir real de vardı sahada ayrıca rehavetin de ne büyük sonuclara mal olabilecegini görmüs olduk.

    skoru tutamıyor bu yıl barça,umarım guardiola buna bir çözüm bulabilir. mental bir sorun gibi. neyse ki tur barça’nın, şl de gelirse ligin çok da numarası kalmıyor keza. mourinhoyu o civarlardan savusturmak için uygun zaman, halen. biraz ritim.

  9. @Cany; Real bütün ilk yarı daha top oynadı, Barca karşısında ilk defa topa sahip olma oranını bu kadar yüksek tuttu, 15. saniye dahil 4 net gol kaçırdı, Barca 40-45 arası 2 kere geldi 2 kere yazdı. Bana göre bu kısmetli bir ilk yarıydı. Kırmızı kart konusunda ise Diarra’dan bahsettim. Diğer kartlar konusunda hakemin standartı yoktu. Pepe’ye Fabregas’ın girişine de kırmızı verebilirdi. Dediğim gibi benim fikrim böyle. Bana da Real’i savundurttun ya helal olsun 🙂

  10. @neutral; Skoru kesinlikle hakeme bağlamıyorum umarım yanlış bir anlaşılma bırakmamışımdır yazıda. Bana göre hatalar karşılıklıydı…

  11. Ramos’un Golü Faul ise Türkiye Liginde Kullanılan Her Kornerde Ya Faul Ya da Penaltı Kararı Çıkması Lazım…

  12. öncelikle yazıya yüzde yüz katılıyorum. real barça’ya karşı son 10 senenin en iyi futbolunu oynadı. hakem rezalet ötesiydi 2 taraf içinde. yanlış ofsaytlar, verilmeyen gol ve kartlar hat safhadaydı. ama başlıkta da çok güzel yazdığın gibi şans barcelona’nın yanındaydı. özellikle ilk yarı olmayınca olmuyor olaylar saç baş yoldurttu. her ne kadar tam oalrak haketmese de yine de tebrikler barselona.

  13. Koko eline saglik, buyuk resime objektif bakabilen boyle Barcalilar oldugunu bilmek guzel. Realli olarak ezdik bayilttik demiyorum fakat gecen hafta Bilbao macinda kimse kral kupasindan elenilecegi icin o tepkiyi gostermedi bence Bernabeu’da, oynanan anti-futbol, birnevi ogrenilmis caresizlige tepki koydular. Aceto cok guzel yazmis konu ile ilgili, seninkinden iyi olmasin. Real bugun futbol oynayarak kafa kafaya oynayabilecegini ilk yarida gosterdi. Ben dahil boyle oynayalim 5 yiyelim gam yemem derken devre arasina hakikaten 5 yiyecegiz yine anasini satayim diye girdik. İkinci yari takim o psikolojiden ayaga kalkti, nerdeyse bir asir hatirlanacak bir geri donus olacakti Mesut’un pasina Ronaldo iskayi gecmese.

    Bu sene ilk feda edecegin kupa nedir deseler Pep de, Mou da direk Kral Kupasi derdi suphesiz. Real gecen sene 20 senenin gazini atti kupayi alarak o yuzden yazimin basina baglamam gerekirse bu aksam ogrenilmis caresizlik yerine top oynayinca oluyormus be babalar diyor Real camiasi. Bu saatten sonra ligde ve olasi CL eslesmesinde bu psikoloji ile maca cikacak olmalari buyuk avantaj cunku sezonun genelinde Real bu sene Barca’dan daha iyi ve muhtemelen ligi goturecek. Maca Higuain yerine Benzema ve iyilesseydi Kaka yerine Di Maria ile baslasalardi fisi ilk yaridan bile cekebilirlerdi bu aksam.

    Uzun lafin kisasi Barca turu gectigi icin, Real de ben bu ligi ve olursa CL’yi bunlardan alirim diyerek dondugu icin hallerinden memnunlar. En azindan hasta Realli olarak ben memnunum.

    Bu arada Mesut ne top oynadi be hacilar?

  14. Bir de unutmadan; Mourinho esofmani birak Chelsea, İnter’deki gibi jilet gibi giyinip cik su maclara. Kulubede 1-0 onde basliyorsun oyle olunca, bu halinle Hikmet Karaman’dan hallice karizman var kulubede.

  15. Bence bırakın bu hakemi, rehaveti, kısmeti.. İlk konuşacağımız şey futbolun güzel tarafı olsun. Sonra diğerlerini konuşuruz. Çok güzel bir maç oldu gerçekten. Uzun zamandır izlediğimiz en iyi El Clasico. Bütün goller ayrı güzel. En kazançlı çıkan taraf şüphesiz futbolseverler oldu. İki takımada hakkını vermek gerekir. Madrid’e biraz daha fazla. Barcelona izin verdi Madrid oynadı demek haksızlık olur. 0:20’den 90+3’e kadar Nou Camp’da Barcelona’yı terletiyorsanız bunda bir başarı vardır. Ronaldo’nun her pozisyonda savunmaya yardım etmesinde ne Barcelona’nın ne de hakemin etkisi olmuştur. Mourinho takımını çok iyi hazırlamış. Ve hakettiğini de aldı sonuçta. Turdan daha değerli birşey. Onur… Teşekkürler Madrid…

  16. böyle zevkli maç izlemek herkese nasip olmaz hakkaten keyif almaya bakalım..maçla ilgiliyse koko dediklerinin altına imzamı atarım.. bu yazın oynanan süper kupa maçında ve dünkü maçtaki madridin şanssızlığı da adamı çıldırtıyor yav 🙂 mou böyle hücum oynatsın benim ve bütün madrid taraftarlarının canını yesin..marca da mou ya yalakalık yapmaya başlar tekrardan 🙂

  17. Real Madrid’in buz gibi atilan ama verilmeyen golunden de kimse bahsetmemis.

    Herkes Pepe’ye odaklaniyor. Busquets’den kimse bahsetmiyor. Su Barcelonalilarin her dakika yerlerde tiyatro yapmasindan ben biktim artik. Bir takim 90 dakikanin 55 dakikasini yerde mi gecirir kardesim?

    Yok, Barcelona uzay takimi falan diyenlere de selamimi iletiyorum. Ne oldu bu macta? Hele hele “Barcelona cok kotuydu.” diyenler var bir de, tabii iyi oynadiklarinda “Vay be Barcelona’ya bak, ne muthis takim.” derler bunlar, Real Madrid Barcelona’yi sahadan sildiginde ise “Barcelona bugun cok kotuydu.”

    Lig’de dunya’nin en iyi takimindan 5 puan onde Real Madrid. Sampiyonlar Ligi’nde 6’da 6 yapti. Copa Del Rey’de de iki Barcelona maci sonrasinda turu gecmeyi hakeden tarafti. Bunu herkes kabul ediyor sanirim.

  18. @Genco; Buz gibi gol değil pek ya… Orada Ramos, Alves’i bayağı almış aşağı. Bu maçla ilgili fikrimi net biliyorsun zaten yazımda gayet açık ancak kupa eşleşmesi 180 dakika ve Bernabeu’da 1-0’dan 1-2’ye maç çeviren bir Barcelona vardı. Hak yememek lazım.

    “Lig’de dunya’nin en iyi takimindan 5 puan onde Real Madrid. Sampiyonlar Ligi’nde 6′da 6 yapti.” Buna da sonuna kadar katılıyorum. An itibariyle dünyanın en formda takımı Real Madrid…

  19. Barcelona’nın en sevmediğim yönü faul falan olur taa öteden Puyol gelir Pique gelir herkes gelir. Hele Pique. Konferensa gelmiş gibi birde orda 10 dakika konuşur. Derler ya her güzelin bir kusuru olur diye… Barcelona’nında kusuru bu olsa gerek..

  20. @sek; Bir el pozisyonu vardı bir de Benzema’nın pozisyonu yanlış hatırlamıyorsam. El pozisyonu çok yakın ve el vücutla birleşik o yüzden kesin penaltı değil bence, Benzema’nın pozisyonu ise hakemin istiyatifinde. Ben olsam onu da vermem ama verene de itiraz etmem.

Yorumlar kapatıldı.