FIFA Puskás 2011 “Yılın golü” adayları

FIFA’nın efsane Macar forvet Ferenc Puskas adına verdiği ve geçen sezon Hamit Altıntop’un Milli takım forması ile Kazakistan’a attığı golle kazandığı FIFA Puskas yılın en güzel golü ödülünün bu seneki adayları açıklandı.

Benjamin De Ceulaer , Giovani dos Santos, Julio Gómez, Zlatan Ibrahimović, Lisandro López, Lionel Messi, Neymar, Heather O’Reilly, Wayne Rooney ve Dejan Stanković’in attığı gollerin videosu yukarıda. 9 Ocak’ta sahibini bulacak ödül için oylama 5 Aralık’a kadar FIFA’nın resmi sitesinde devam ediyor.

Aday gollerin belirlenmesinde göz önünde bulundurulan kriterler ise şunlar;

– Estetik açıdan güzel olmalı. – Golün atıldığı maçın önemi ve şartları. – Golde rakip takımın hiç bir bariz hatası olmamalı. – Golü atan futbolcunun maç içinde Fair Play ruhuna uygun davranması.

Ben oy konusunda oldukça kararsızım. Neymar ve Rooney arasında kaldım ama Lisandro Lopez’in golü de dev. Sözü size bırakıyorum.

link: http://www.youtube.com/watch?v=_85UBEgMI-A

“FIFA Puskás 2011 “Yılın golü” adayları” için 10 yorum

  1. Ballon d’or’dan sonra Puskas ödülünü de Messi almasın diye koymamışlar herhalde. Akıl alır gibi değil Messi’nin o golünü koymamaları.

    Bunun dışında Rooney, Neymar ve Stankovic gerçekten dev goller karar vermek zor.

  2. @koko en kıl futbolcu, teknik adam ve ya yönetici gibi anketlerde koymayı düşünür müsün? Neden hiç kimse yapmaz, anlamıyorum.

  3. 1-Dos Santos, 2-Neymar, 3-Rooney.
    Bu arada Heather O’Reilly’nin attığı gol bana Hagi’nin Dortmund’a attığı golü anımsattı. Hey gidi günler.. 🙂

  4. Bu sene gol değil popülarite kazanacak gibi.
    Oya gelince: Stankovic’in volesinde top dışarda sekse girse oyu vermezdim.

  5. messi’nin golü bu siralamaya girmeye hic haketmiyor. ismi messi olmasa o gol bu listede yoktu. güzel gol ama yilin golü kesinlikle degil!

    1. Benjamin De Cuelaer
    2. Neymar
    3. Rooney

Yorumlar kapatıldı.