Bir zamanlar Valencia…

2009 yazında Raul Albiol’ün Real Madrid’e gitmesiyle başlayan yaprak dökümü 2010 yazında David Villa’nın Barcelona’ya, David Silva’nın Manchester City’e ve Marchena’nın Villarreal’e gitmesiyle devam etmişti. Ve son olarak dün gece Juan Mata’nın Chelsea’ye gideceği resmen açıklandı. Valencia ve Chelsea her konuda anlaştı. Sağlık kontrolünden sonra imzalar atılacak.

Bir dönem korkunç borç içinde yüzen Valencia bu 5’liyi satarak 100 milyon euronun üzerinde gelir elde etti ve o çok zor günleri atlattı ama İspanya Milli takımına da banko gönderdiği bu 5 oyuncunun hatıra fotoğraflarıyla yetinmek zorundalar artık. Şimdi onlar için gün Canales ve Piatti gibi gençleri parlatma günüdür.

Mata’nın Chelsea transferi ise nefis. Ferrer, De Lucas, Del Horno ve Fernando Torres’ten sonra kulüp tarihindeki 5. İspanyol olacak. Bonservis bedelinin 27 milyon euro olduğu söyleniyor. Overrated Kalou artık zor girer o takıma. Benayoun da kapının önüne konulur. Bir de Modric gelirse korkunç olurlar. Villas Boas sayesinde sempatik de gelmeye başladılar şahsen. Tabii bir yere kadar.

O kapının önüne konulan Benayoun da İstanbul’a filan gelmesin bi’ zahmet…

“Bir zamanlar Valencia…” için 3 yorum

  1. Mata’nın transferi uzun süredir konuşuluyordu, önce Liverpool daha sonra da Chelsea. Valencia açısında büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum, onun boşluğunu kapatacak hücum gücüne sahipler. Gelen parayı borçlar dışında bir kısmını da defans transferine yönlendirirlerse bu sezon da şampiyonlar liginde tur atlamak kaçınılmaz, lig içinse 3.lük tabi ki 🙂
    Mata’dan sonra parlama sırası Piatti de.

  2. Mata transferi Chelsea için gayet iyi. Benayoun kesinlikle gelmesin zaten İstanbul’a filan. Kalou fena olmazdı herhalde, tercih edilebilir Galatasaray için.

Yorumlar kapatıldı.