Adamlar kovalıyo’

21 kişilik Barcelona scout ekibi geçen sezon toplam 351,237 km. yol katederek yaşları 7 ile 23 arasında değişen 4,763 farklı futbolcu izledi. İzledikleri maç sayısı toplam 5,254. Bu araştırma sonrası sisteme kaydedilen ve izlenmeye devam edilecek futbolcu sayısı ise 221.

Durmak yok yetenek peşinde koşmaya devam. Aynı biz.

“Adamlar kovalıyo’” için 5 yorum

  1. Vay anasını ya futbol budur işte adamlar yapıyor bizde kaymış yıldızlarla başarı gelecek diye bekleyelim.

  2. Benim anlamadığım şöyle bi nokta var. Türk klüplerinde genel olarak neden scout olayı tam olarak olmuyor? Eski topçuların, sportif direktör, scout falan filan olmasına eyvallah fakat bu adamlar neden işlerini yapmıyorlar? Doğru düzgün yapmalarını geçtim, çok mu zor u19’a, u17’ye adam gönderip maç izletmek. Buna bütçe mi ayarlayamıyorlar? Hiç sanmıyorum. Felipe Melo’ya 1 senede 3 milyon 300 bin euro veren klüp 5 tane adama 1 ay boyunca otel masrafı mı veremiycek? Zaten bildiğim kadarıyla klüpler u17’ye tarzı kupalara önceden başvurarak maçları izlemek için kontejan alabiliyorlar bedava olarak. Zaten Fifa’nın istediğide bu olduğu için, gayet basit bir şeyi neden yapamıyorlar? Mantığı mı anlamıyorlar? Bana göre futbol seven bir insan için dünyanın en güzel mesleği scoutluktur. Gidiyosun maç izliyosun, gençler keşfediyosun. Bence Türkiye içinde scoutluk olayına ciddi bir girişi yapan klüp bu ligin efendisi olucaktır önümüzdeki 50 sene boyunca. Kafama takılan bu soruların cevaplarını mantıklı bir şekilde açıklayacak okurlar varsa çok sevinirim.

  3. Durmak yok yetenek peşinde koşmaya devam. Aynı biz.

    haha aynı biz kısmı öldürdü harikasın..

  4. Avrupayı falan geçtim biz daha 2.ligde 3.ligdeki genç yeteneklerimizi bilmiyoruz.

    Bu arada biz yetenekli futbolcu diyince santrfor ise uzun olacak bir kere. Futbolcu olarak göze girmesi içinde ille hızlı ve çok iyi çalım atacak.

    Bizimkiler öyle futbolcuların oyun zekası varmı yokmu bu çocuğun karakteri nasıldır bunlardan anlamıyoruz. Hızlı ve iyi çalım atıyorsa tamam bu oyuncuyu alalım diyorlar.. Eee sonrası hüsran tabii..

  5. bizim takımların durumunu tamamen tok satıcılıkla anlatılır, sen milyon dolarlık adamlara (eski futbolcular) git bana orda burda oyuncu bul dersen sonuç bu olur. futboldan anlayan ve merakı olan bilgili ve aç gençlere bu işi versen sonuç eminim daha iyi olur

Yorumlar kapatıldı.