Barcelona ve Shaktar çeyrek finalde

Arsenal Camp Nou’dan çıkamadı. Messi(2), Xavi ve Busquets’in golleriyle 3-1 kazanan Barcelona oldu. Yanlış okumadınız. Tüm goller Barcelonalı futbolculardan. Arsenal’in golü kendi kalesine Busquets. Hatta Arsenal’in toplam şutu 0. Aslında oyunun durduğu anda Van Persie’nin attığı bir şut var ama kendisine ikinci sarıdan, kırmızı karta mal oldu. Anlayacağınız Barcelona oyunu tam olarak domine etti.

Birkaç istatistik: Barcelona 20 şut, Arsenal 0. Pas yüzdesi; Barcelona 768/850 (%90), Arsenal 263/191 (%72). En çok pas yapan futbolcu tabii ki Xavi reis. Detaylı istatistikler için tıklayın. Bazı Arsenal taraftarları hakeme yüklenecektir–hakları da vardır–ama dominasyon ortada…

İlk goldeki İniesta’nın topu kontrolü ve Messi’ye verişi, onun da kalecinin önünde topa Topik muamelesi yapması oha bir. Xavi’nin golündeki pas örmesi ise artık alışsak da oha iki.

Gecenin bir diğer maçında Lucescu’nun Shaktar’ı Roma’yı toplamda 6-2 gibi net bir skorla eledi. Bu akşam evinde 3-0 kazanan Shaktar’ın gollerini Willian(2) ve Eduardo attı. Lucescu’ya helal olsun diyorum. Bu ülkeden kovalayarak yolladık ya bu adamı, pes…

“Barcelona ve Shaktar çeyrek finalde” için 20 yorum

  1. dominasyon mominasyon eyvallah da, van persie’ye yapılan biraz ayıptı sanki. ben arsenal’ı destekliyordum yanımdaki 4 arkadaşımda barça’yı onlarda hakemin yaptığına ayıp demeyi bildiler. ilk dakikadan beri üstün bir barça vardı tabiiki de buna isyan etmem ama genel olarak hakemin düzgün bir maç yönettiğini söyleyemem. hem barça, hem arsenal adına yanlış kararlar verdiği göz önündeydi. biz süper lig de hakemlere isyan ederken, bu gece şunu farkettim ki aslında dünya da düzgün maç yönetebilen hakem kalmamış sanki.

  2. Şimdi Galatasarayın durumu kötü olduğundan Lucescuyu çok anıyoruz.Lucescu iyi hocadır Galatasaraydan çok iyi bir kadro ile şampiyon olamayıp kalmış sonra vasat kadro ile çok ilginç başarılar sağlamış ve kovulmuştur.Ama o yıllara dönsek Lucescunun şunları yapıcağını bilsek yine gönderirdi Galatasaray o zaman bende gitmesi istemiştim yine gitmesini isterdim.Çünkü o zaman çok farklıydı Galatasaray nasıl Realmadrid Fabio Capello sıkıcı futbol oynatıyor diye yolladıysa bizde aynı şekilde yolladık Lucescuyu.Sonra BJK den gönderilişini felan bilemiyeceğim.

  3. Bu takimi gecen sene eleyen Inter kac sut atarak elediki. 11 kisi zor iken oynamak haksiz sekilde 10 kisi birakmak mac keyfimin orta yerine dokunmustur. Sonrasi zaten bilindik son. Ama biraksinlar da Barcelona’nin karsisindaki takimlarin da biraz sansi olsun.

    2 sene once Chelsea, simdi Arsenal, gecen sene yine hakem hatasi ama ona ragmen Inter.
    Paris’te ki Arsenal finali ayri bir komedi. Ben Barcelona aleyhine “eleme macinda” hata yapana rastlamadim.

    Muthis top oynuyorlar ama bunu 12 kisi yapmalarina gerek yok.

  4. mart 2005. hakem collina. carvalho valdes’i cekerken terry kornere kafayi yapistirir. dk 75. che 4 – 2 bar.

    mesela… 🙂

    hakemdir, hata yapar. bildiri yayinlamaya gerek yok 😉

  5. oha falan, ne oha. maç başladığı andan beri barçalı futbolcular çirkefleşti. hazım sorunları var ki!!!! ARSENALİN GOLÜ (o gol her halikarde arsenalin golü bu kadarda yanlı yazılmazki birazda ortada durun, yiğidi öldürün ama hakkınıda yemeyin diye bir söz vardı ANLAYANA) nden sonra barça kendine olan tüm özgüvenini de yitirdi, arkasından van persie atılan topta, zaten o dakkadan sonra maçta olacakların kanıtıydı. ama hakem her pozisyonda faul. her pozisyonda düdük. boşyere van persie yide atınca. barça bir anda maden bulmuşa döndü. bide messi balığı var adam vuruyo top tekrar önüne düşüyor. ama iyi topçu.

  6. hakem hakem diye agliyolar ya deli oluyom,persie’nin alvese hareketi direk kirmiziydi zaten ,ilk yari messinin bir penaltisida verilmedi,ilk macta messinin attigi temiz gol ofsayt diye sayilmadi,sonra hakem kurali uyguladi diye aglamalar,gecen sene interin 3. golu ofsaytti o gol olmasa muhtemelen turu gecen yine barca olucakti,2 sene once chelsea eslesmesinde ilk macta barcanin bir golu yine yendi yine birsey yok,ikinci macta ele carpan toplara el var diye agladilar bir suru,birde 4-2 lik macta 4.golde valdese yapilan faul gorulmedi turu chelsea gecti,sonra barca aleyhine yapilan hata gormedim,Yukarda Allah var,ona inanmiyosan,biraz utanma olur insanda,nefret insanin gozlerini kor ederde bu kadarda olmaz artik.
    sert oldu biraz ama artik yeter demeninde zamani geldi,mac boyunca hicbirsey yapmamissin kaleye sutun yok,sonra hakem kurali uyguladi diye bir suru aglamalar.

  7. @lol görüşlerine harfiyen katılıyorum. Birde barcelonalı oyuncular çirkeflik yaptı diyorlarya galiba ilk yarıda arsenalli oyuncuların yaptıklarını izlememişler.

  8. @kenzo; “messi balığı var adam vuruyo top tekrar önüne düşüyor. ama iyi topçu” – allah razı olsun hakkını vermişin.

  9. direk ilk aklıma gelen konuya dalcam maçla ilgili ya İLKER YASİN’in spikerliği nolcak ya bence çok kötüydü xavi futbola futbol topuyla başlamış affelay adriano oldu arsenalli oyuncuların bazılarının adını bile bilmiyor!!!güzel hatta muhteşem durum ise messi’nin ilk golü orda onu düşündü düşünmeyi bırak uyguladı ve sonuca vardı.Van persie Chelsea maçındaki İlhan Mansız gibiydi.Son diceğim ise hiçkimse Barcelona’ya düşman olmak istemez heralde

  10. Nedense Van Persie’nin kirmizi kartinin agir olduguna deginilmemis? Oysa ki, o kirmizi karttan sonra oyun koptu. Mac o zaman 1-1 devam ediyordu ve Barcelona’nin oyle %100 diyebilecegimiz bir gol pozisyonu da yoktu, Barcelona bastiriyordu ama Arsenal’e karsi net diyebilecegimiz bir pozisyonu yoktu dedigim gibi.

    Ama Barcelona’nin boyle hakemleri arkasina alarak mac kazanmasina herkes aliskin ki kimse yadirgamiyor bile. Gecen sene Inter’de haksiz bir sekilde daha 30 kusuruncu dakika da 10 kisi kalmisti.

    Messi Stamford Bridge’de Mourinho Chelsea’nin basindayken kendini yere atarak Del Horno’yu attirmisti. Mourinho’da Messi Barcelona’daki tiyatrolardan oyunculugu cok iyi ogrenmis diye demec vermisti.

    Hadi onu gectik diyelim. Chelsea’nin basinda Hiddink varken, Iniesta’nin son dakika goluyle o sezon Barcelona’nin kupayi aldigi seneye gidelim. Chelsea – Barcelona eslemesinde ise Londra’da hakem 3 tane net Chelsea’nin penaltisi vermeyerek Barcelona’yi o kadar kolladi ki, Norvecli hakem Ovrebo aldigi tehditler yuzunden hakemligi birakti. Hiddink’de mac sonunda isyan etmisti.

    Messi ayni sekilde bu sene ki Real Madrid macinda kendi sahasinda ustelik 2-0 ondeyken gene kendini yere atip rakipten bir oyuncuyu attirmak istemisti ama bu sefer hakem yememisti.

    Alistik artik, yenilince fiskiyeleri acan hazimsiz Barcelona’lilarin kollanmasina.

  11. Ben BHS’ye katılıyorum. Hakemlerin çocuğu olmuş artık Barça. Messi ise baştan aşağı koruma altında.
    Bkz: 2 yıl Manchester United – Chelsea finali olmasın diye hakemlerin Barça – Chelsea maçını Barça’ya hediye ettiğini de gördük.

  12. @mavi; madem objektif olacağız mesela messi’nin arsenal’e ilk maçta attığı ama ofsayt diye sayılmayan goünden filan da bahsedelim isterseniz. çentik atalım bundan sonra… bırakın arkadaşlar dünyanın en iyi top oynayan takımı adamlar bu kadar çekememezlik olmaz. hala arsenal’in elenişini hakeme bağlayanlar var. 180 dakika içinde 15 dakika top oynayan ikinci maçta kaleye şut bile çekemeyen arsenal hakem yüzünden elendi tamam.

  13. Arkadaş takımın 20’e karşı 0 şutla karşılık veriyorsa (yada veremiyorsa) konuşacağın son şey hakemdir. Yavv (Valdes) Arsenal’li oyunculardan daha fazla pas yapmış ötesi var mı.

  14. Ben Arsenal’i bilmem beyler. Arsenal’in Barça’ya gücü yetmez bu bi gerçek. Ama Chelsea Arsenal gibi değil. Chelsea’nin hakkının yendiğini kabul etmiyorsanız bilemem. Ayrıca Barça bu kadroyla İspanya değil de İngiltere takımı olsa her sezon açık ara şampiyon olamaz, çünkü İspanyada düzgün takım yok. Hiç çoktan İngiltereye kıyasla. Ayrıca v.Persie’nin de atılması çok yanlış geldi bana.

  15. @mavi; bak buna da hastayım… “Barça bu kadroyla İspanya değil de İngiltere takımı olsa her sezon açık ara şampiyon olamaz, çünkü İspanyada düzgün takım yok.”
    Eğer muhabbet buysa ki olmamalı Real Madrid gibi takım Premier League’de var mı? Hayır ona da 5 filan atıyor çünkü neyse…

Yorumlar kapatıldı.