Sıkıntı

Arsenal mağlubiyeti sonrası Athletic Bilbao maçı çok önemliydi. Stres ve sıkıntı dolu geçmesini bekliyordum açıkcası. Bir ritim bozukluğu olduğu gerçek ancak ikinci yarı gol gerektiğinde oluşturulan baskı ve Messi’nin ön plana çıkışı zor da olsa 2-1’lik galibiyeti getirdi.

Erken gelen golle Barca beni yanıltıyor galiba derken ikinci yarının hemen başında Athletic Bilbao’nun beraberliği yakalaması gereksiz can sıktı. Hatta arkası da gelebilirdi. Pique çok akıllıca sarı kart görerek belki de 2. golü kurtardı. Ondan sonrası ise dediğim gibi müthiş bir baskı ve Messi’nin kontrolü eline alışı. Attığı gol dışında verilmeyen bir de penaltı ötesi pozisyonu var ki bu herhangi bir Real Madrid maçında olsa Jose sahaya kadar girer hakeme hesap sorardı.

Bir diğer beğendiğim isim ise Abidal’di bugün. Hırsına hayran oldum. Busquets’e orta alanda zor alıştım stoper de olmasın bir zahmet. Önümüzdeki hafta içi maç olmaması bir nefes almak açısından çok önemli.

5 puanlık fark devam ediyor. Şimdilik tek sıkıntı kaleci Valdes’in en az 1 ay sahalardan uzak kalacak olması. Kimine göre takımın en zayıf halkası ancak ben öyle düşünmüyorum. Kendini çok geliştirdi ve yeri geldi Barca’yı çok ipten aldı.

“Sıkıntı” için 5 yorum

  1. bu pozisyon penaltiysa,Bursa’li Batalla’nin Antep macindaki pozisyonu da penalti degil mi? yada antalya macinda Burak Yilmaz’a yapilan? ikisinde de topa herhangi müdahele yok..

  2. @emre uslu; dediğin pozisyonları izlemedim de şu pozisyonda uçarak messi’nin önüne atlayan vatandaşın messi’nin dizine yaptığı darbe net penaltıdır.

  3. bu pozisyon net penaltıydı ama pique de atılmalıydı bence.hoş gene fark etmezdi barça için 🙂

Yorumlar kapatıldı.