İnönü’de müthiş derbi

Gerçekten uzun zamandır izlemediğimiz gibi bir derbi izledik. Maç gitti, geldi, gitti, geldi. Kaleciler çok önemli rol oynadı. Önce Rüştü, sonra Volkan maçı değiştirdi. Ferrari’nin sorumsuzluğunu ise Kaptan Alex affetmedi.

Maçın hemen başında Alex’in nefis duran topundan Selçuk ve Necip arasında sıkışan topta Fenerbahçe golü buldu. Bunun üzerine ilk yarım saat Dia Beşiktaş’ın sağ kanadını bitirdi. Ekrem’in çaresiz kalmasına sebep oldu. Dia’nın pil bittikten sonra ise Quaresma Fenerbahçe’nin sol kanadını bitirdi. Hala TV kanallarında atılmalıydı, atılmamalıydı tartışmaları yapılan Ekrem mükemmel ötesi bir gol attı ve devreye 1-1 girildi.

İkinci devreye yine bu akşam harika olan Beşiktaş taraftarının desteğiyle süratli başlayan Beşiktaş, İbrahim Toraman ile bir baskı golü buldu ve maçı 2-1’e çevirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş işi bitirecek herhalde derken yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz kırılma anı gerçekleşti. Volkan Almeida ile karşı karşıya harika çıkardı. Hemen ardından Ferrari sorumsuzluğun daniskasını göstererek kırmızı kart ve penaltıya sebep olunca maç Beşiktaş’ın elinden kaymaya başladı. Sonrasında Alex artık İnönü’de alışılagelmiş bir şekilde maçı aldı, götürdü ve hat trick ile tamamladı.

Maçtan diğer akılda kalanlar Niang’ın Necip ve Toraman’ın içinden geçip, 60 sene sürdüğü top ve vuruş. Ferrari’nin Lugano’yu boyundan alaşağı etmesi. Fenerbahçe’nin üçüncü golünde Alex’in gösterdiği yere topu koyan Emre. Schuster’in 18’e stoper almaması. Alex’in dördüncü goldeki klası. Bu galibiyet sonucunda Fenerbahçe cephesinde dağıtılacak olan 1 milyon dolarlık primin, hafta içi Alex liderliğinde futbolcuların aldığı karar sonucunda alt yapı futbolcularına ve tesis çalışanlarına dağıtılacak olması.

30 Ocak akşamı Fenerbahçe Trabzonspor’u yendiğinde Fenerbahçe geri döndü! mü? diye sormuştuk ve Manisa-Kayseri-Beşiktaş üçgeninden çıkmanın öneminden bahsetmiştik. Artık herhalde Fenerbahçe geri döndü diyebiliriz. Maç fazlasıyla da olsa yarın akşam oynanacak Manisa – Trabzon maçının sonuna kadar puan tablosunun en tepesinde.

Fenerbahçe geri dönerken, Beşiktaş’ın da artık rüyadan uyanmasının vakti. Dünyanın izlediği, yıldızlar topluluğu Beşiktaş an itibariyle en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray ile aynı puanda. 17’de 17 rüyası oldu 17’de 13. UEFA kupası desen maldon. Uyan Beşiktaş, uyan!

Photo credit: BULENT KILIC/AFP/Getty Images

“İnönü’de müthiş derbi” için 8 yorum

  1. gitti gittii gitti….. gol olsa oturp aglardım iiki olmadı 😀

  2. yukarıdaki fotoğraf kaçan fotorağrafın değil ondan önceki ofsayt verilen pozisyondaki fotoğraf 🙂

  3. belediye maçı sonarsı söyledim uyanın ruyadan.., kiev maçı sonrası söyledim bunlar daha iyi günleriniz… şimdi söylüyorum hakettiniz… rakiplerin başarısızlığı sizin övünç kaynagınız olursa dibi boylarsınız teşekkürler fenerbahçem yine yeni yeniden…

  4. Maçtan diğer akılda kalanlar Niang’ın Necip ve Toraman’ın içinden geçip, 60 sene sürdüğü top ve vuruş.

    60 sene mi?:D

  5. Fenerbahçe bu maçla şampiyon oldu. Şampi falan değil, şampiyon oldu. Ferrari’yi de kulüp binasının önünde assın Beşiktaş taraftarı. Takımın en çok kazanan isimlerinden, yaptığı itliğe bak. Almeida’nın kaçırdığı gol kırılış anıydı. Alex’in de heykeli bir an önce dikilmeli, Geldiği sezondan beri tartışmam, bu ligin en iyi topçusu.

    Maçı alakasız ve amaçsız bir taraftar olarak izledim ve müthiş keyif aldım. BJK-FB maçları genelde güzel olur zaten. Schuster’in neden Sivok değil de Ferrari’yi aldığını bütün sene tartışırlar ki tartışılsın zaten. Hani eleştirmek bize düşmez de son 2 maç anlamadığım işler yapıyor. Fenerbahçe de takım olmuş, dediğim gibi koparırlar bu seneyi.

  6. ben de burdan kız arkadaşıma teşekkür ediyorum =) hayatımın baskısını yapıp maç saatinde MUDO ya fincan takımı almaya gitmemiz için beni ikna etti..böyle bir maçı izlesem herhalde genç yaşta kalp krizi geçirirdim.

    -maçın hakeminin yaptığı hatalardan bahsedilmemiş. ama artık bir önemi yok fenerbahçelileri tebrik ederdim
    ammaa biz Mourinho nesliyiz kazananı tebrik etmiyorum kusura bakmayın :))

  7. Uzun paslardaki sertlik ve isabet oranı Fenerbahçe’de uzun zamandır olmadığı kadar üst düzeyde, kanatları iyi kullanmaya başlıyorlar ve ortasahadaki ısırganlıkta oldukça iyi durumda, defanstaki uyumda gayet iyi, bu takımın bileğini bükmek artık zor.

Yorumlar kapatıldı.