Suarez&Pazzini&Rakitic&Annan

Bugün resmileşen 4 nefis transfer. Chelsea’nin Torres için yaptığı 35 milyon poundluk transfer teklifini reddeden Liverpool, kaç zamandır peşinden koştuğu Ajax’lı Luis Suarez’e kavuştu. Uruguay’lı forvet için 26.5 milyon euro ödeyecekler. N’Gog basiretsizini izlemek zorunda kaldığımız dakikalar en aza inecek. Torres-Suarez aynı anda ya da rotasyonda Liverpool’un gol yollarını olumlu yönde etkilecek.

Gol yolları demişken bir başka forvet transferinden daha bahsedelim. Bu sefer İtalya’dan. Inter Sampdoria’nın en önemli silahı ve bana göre İtalyan futbolunun en underrated isimlerden Pazzini’yi kadrosuna kattı. Sampdoria’ya ne kadar bonservis ödeneceği açıklanmazken genç Fransız forvet Jonathan Biabiany takasta kullanıldı. Eto’o, Milito, Pandev ve Pazzini. Inter hakkaten can sıkıcı bir hat oluşturdu.

Bir diğer transfer gelişmesi de Almanya’dan İspanya’ya. Sezon sonu Schalke ile sözleşmesi bitecek olan Rakitic, 1.5 milyon euro bonservisle Sevilla’ya gitti. Bu Rakitic de Galatasaray Lincoln’ü alınca yerini doldurmak üzere Schalke’ye giden. Rakitic’e yol veren Magath da boş durmadı tabii. Orta sahayı bitmek tükenmek bilmeyen enerjili Gana’lı Anthony Annan ile doldurdu. Annan’nın adı sezon başında Galatasaray’la da anılmış ancak Roseborg’la anlaşma sağlanamamıştı. Mükemmel bir transfer. Bundesliga’da çok iş yapacak ve oradan daha da yükselecektir ki Alex Ferguson’nun takibinden olduğunu sezon başında İngiliz medyası yazmıştı.

Yazının başında 4 transfer demiştim ama hazır başlamışken diğer transfer gelişmelerini de aktaralım. Benfica ve Chelsea arasında devam eden David Luiz pazarlığı tamamen koptu. İki taraf anlaşamadı. Milan Espanyol’dan defans Didac Vila’yı 4 milyon euroya transfer etti. Birmingham City, Curtis Davies ve Obafemi Martins’le takviye yaparken Zigic’i de sezon başında transfer ettikleri Racing’e kiraladılar. West Ham Hoffenheim’dan Dembe Ba’yı kaptı. Carlos Vela ise sezon sonuna kadar West Brom’a kiralandı.

“Suarez&Pazzini&Rakitic&Annan” için 2 yorum

  1. Annan’in Ingiltere’ye gidebilecegini pek zannetmiyorum hem yasi cok genc degil hemde Ingiliz takimlari Norvec’ten bir oyuncu almak isterlerse onu hic zorlanmadan bazen diger takimlarin yari fiyatina alirlar. Norvec Ingiltere’nin kucuk kardesi gibidir burada hic kimse ingilizlere karsi duramaz. Ferguson isteseydi cok ucuza alirdi, bence almak istemedi ve bu saatten sonrada almaz. Birde Annan Rakitic’in yerini zor doldurur, cunku Annan butun sezon boyu 1 gol 1 asist ancak yapacak defansif bir oyuncu Rakitic ofansif ti her sene en asagi 5-10ar gol ve asist yapiyordu.

  2. @ibrahim temel; annan’nın rakitic’in yerine bir transfer olduğunu ben de düşünmüyorum. bambaşka özellik de iki orta saha. annan daha 25 yaşında evet ferguson istese alırdı ama iki sene sonra aston villa seviyesinde bir takımda görürsem şaşırmam.

Yorumlar kapatıldı.