Top çizgiyi geçmiş mi geçmemiş mi?

Sabah Copa Del Rey maçlarından bahsederken Sevilla’nın Real Madrid karşısında Luis Fabiano ile bulduğu golü yemişler demiştim ama videoyu tekrar tekrar izleyince kafam karıştı. Bir geçmiş diyorum bir tamamı geçmemiş…

Futbola teknolojiyi sokmak lazım sanki… En azından kale çizgisine bir kamera?

“Top çizgiyi geçmiş mi geçmemiş mi?” için 14 yorum

  1. Marca’nın AS’ın Mundo Deportivo’nun verdiği resimlere baktım. Mundo’da geçmiş AS’da tam aksi ama ne hikmetse Marca’nın verdiği resimde de top çizgiyi geçmiş görünüyordu. Video’da da geçmemiş gibi görünüyor. Karışık bir durum İspanya bunu daha uzun bir süre konuşur.

  2. Tv’de izlerken tamamı geçmemiş gibiydi ama öyle bi motivasyonla itiraz ettiler ki bi bildikleri vardır demiştim. Şimdi tekrar baktımda, kesin geçmemiş diyorum. Yani, ne yazık ki Real haklı bence. Casillas da gerginliğin kurbanı olmuş garibim, nerdeyse takımdaki tek centilmen adam o olmasına rağmen.

  3. İngiltere Almanya maçında olan gibi bir şey olsa tamam da, şurada 50 kişi video’yu izleyip resimlere bakıp karar veremiyor. Hakem nasıl görsün allah aşkına. Göremiyorsan da devam ettirirsin. Tartışılacak bir durum yok burada.

  4. topun tamamı kesinlikle geçmemiş çizgiyi. Albiol’u da mücadelesinden dolayı tebrik etmek lazım adam savaşmış topu çıkarıcam diye.

  5. geçmiş de geçmemiş de.. ulan Albiol daha kolay çıkmaz mıydı o top kendi kendine atacakmşın nerdeyse eşek 😛

  6. Çok net söylüyorum.Geçmemiş. % 99’u geçmiş ama &1’i geçmemiş.
    Şans işte…Ne demiş üstad Prekazi… “Topun canı vardır”.

  7. arkadaşlar yıllarca erman toroğlu ile alay edildi ama sanırım en az bilinen, bilinse bile en yanlış yorumlanan kural şu topun çizgiyi geçip geçmemesi. tam korner direğinden bakıldığında ve tek kale direği görüldüğünde (olanaksız yakın bir insan için bunu başarmak ama uzaktaki direğin en az görünebildiği şekilde diyelim) topun tamamının oyun sahası dışında olduğunun görülmesi gerekiyor.

    zeminin kusursuz, topun tam küre olduğunu düşünelim (ki çok az oynama olur gerçek hayatta), bu durumda topun merkezinden geçen dairesel kesitin yarıçapı kadar mesafe (artık kaç cm ise) kadar geçmiş gibi görünür bize. çünkü topun yere değdiği noktayı görüp karar verme eğilimindeyiz (ister istemez elimizdeki veri bu), bu nedenle yüzde yüz karar vermenin tek koşulu (net olmayan bu pozisyonlarda) korner direğinin oraya geçip bakabilmek. geri kalanı sezgi, gözün sağlamlığı, dikkat gibi etkenlerle bir yere kadar desteklenebilir. çoğunlukla da gol, taç, aut/korner sandığımız pozisyonlarda top çizgiyi terk etmemiş oluyor zaten.

    bunun üzerine konuşmak işin zevkli yanı ve bu hata payının kalması futbolun güzel tarafı bence, kesinlikle belirli olmalı herşey diyenler de olabilir, eyvallah. ama yukarda bir arkadaşın dediği gibi raul albiol uzun süredir gördüğüm en büyük azimle topu çıkarmış, bunu da takdir etmek gerek.

  8. 🙂
    18. saniyenin sonlarına doğru top dışarı çıkıyor da ondan. daha iyi tarif edemedim af buyurun 🙂

  9. arkadaşlar tam 1 dk 18 saniyede durdurun % 100000000 gol kesinlikle

Yorumlar kapatıldı.