Vicente Calderón&San Mamés

Geçen sezon Atletico Madrid ve Athletic Bilbao deplasmanlarından toplam 1 puan çıkarabilen Barca, bu sezon 6 gün içinde bu 2 deplasmandan 6 puan birden alarak yüzleri güldürdü.

Geçen sezon Vicente Calderon’da Atletico’ya 2-1 yenilen Barca, bu sezon aynı skorla galip geldi. 6 gün sonra arada Sporting Gijon mesaisi yapıp 1-0 kazanan Barca, geçen sezon berabere kaldığı San Mames’te Bilbao’yu 3-1 ile geçti.

Daha önce bu kadar kısa aralıklarla aynı deplasmanları 2003-2004 sezonunda Rijkaard yönetiminde yapan Barcelona, Bilbao’yu 1-0 yenip Atletico ile golsüz berabere kalmıştı.

Şimdi sırada çarşamba akşamı Rubin Kazan deplasmanı var. Geçen sezon Gökdeniz’in golüyle Camp Nou’da 2-1 kazanan Kazan’la hesaplaşma vakti. Sakatlığı geçmeye başlayan Messi’nin kulübede olması bekleniyor ama soğuk ve sert geçecek olan deplasmanda Guardiola’nın riske edeceğini zannetmiyorum.

Rubin maçıyla ilgili bir detay daha; maçı Cüneyt Çakır yönetecek yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Kale çizgisi hakemleri ise Fırat Aydınus ve Tolga Özkalfa.