UEFA’da gruplara doğru…

HJK Helsinki (0) – (2) Beşiktaş / 19.45 @ Futbol Smart

Gruplara kalma konusunda kafamızın en rahat olduğu maç. İnönü’de fazla sıkmadan Hilbert ve Quaresma’nin golleriyle yakalanmış bir avantaj var. Helsinki takımının ciddi anlamda gol bulma sıkıntısı zaten var. Beşiktaş defansı da Helsinki hücumuna yeter de artar bile. Bırakın turu getirecek bir beraberliği Beşiktaş’ın galibiyetle İstanbul’a dönmemesi bile sürpriz olur. Belediye maçında yedek oturan Guti’nin şefliğinde Quaresma’nın sololarıyla grup elemeleri şimdiden hayırlı olsun.

Trabzonspor (0) – (1) Liverpool / 20.30 @ Loca

Aslında benim için sıkıntılı bir maç. Liverpool’a olan sevgim çok ayrı ama mesele ülkemizin başarısı ise bu akşam tabii ki Trabzonspor’luyuz. Hem Liverpool da elensin lige konsantre olsun bu sınırlı kadrosuyla diyerek avuturum kendimi… Sınırlı demişken; Liverpool Trabzon’a oldukça eksik geliyor. Torres, Gerrard, Maxi Rodriguez ve Agger kafilede yok. Zaten Torres ve Gerrard olmayınca Liverpool demeye gönlüm el vermiyor. Trabzon bu eksikleri avantaja çok rahat çevirebilir ama nasıl olsa eksikler deyip Joe Cole ve formda bir dönem geçiren N’gog’u unuturlarsa çok üzülürler. Bu akşam taraftara da çok iş düşüyor. Sabırlı olmaları ve mırıldanmamaları, son dakikaya kadar gelebilecek gol için takıma destek vermeleri gerekiyor.

Fenerbahçe (0) – (1) PAOK / 21.45 @ Euro Futbol

Yunanistan deplasmanları taraftar baskısından ötürü her zaman zordur ve orada alınmış 1-0’lık mağlubiyet bana göre ikinci maç öncesi avantajdır. Bu sefer taraftar desteği biz Türklerde. İlk maçta Fener’in oynadığı futbol tur için ışık vermiştir. Yakalanan ciddi pozisyonlar değerlendirilebilse bugün çok daha rahat bir maça çıkılıyor olabilirdi. Trabzon maçında yedek oturan Alex’in kaptanlığında Niang Fener taraftarıyla tanışır. Fener’in özellikle Stoch’la çok etkili olacağını düşünüyorum. Kontra atak futbola uygun yapısı olmayan PAOK bu akşam İstanbul’dan çıkamaz!

Karpaty Lviv (2) – (2) Galatasaray / 21.45 @ Futbol Smart

Tartışmasız gecenin en zor ve en soru işareti maçı. İlk maçta alınan kötü sonucun sıkıntı ve çilesini bu maçta mutluluğa çevirmek yine aynı isimlerin elinde. Karpaty Galatasaray’ın rakibi olabilecek kapasitede değil. Galatasaray’ın bu akşamki tek rakibi kendisi. Kewell’sız, Elano’suz, Pino’suz ve komple orta sahasız işimiz zaten zor bari kendi basit hatalarımızla işi daha da zora sokmayalım. Sakin olalım, düşünerek hareket edelim ve inanalım. Bu akşam için en büyük beklentim ise kaptan Arda Turan’dan. Kewell’ın yokluğunda oynamak istediği sol çizgide olacak. İstedi mi oynadı mı tek başına maç alabileceğini hepimiz biliyoruz. Camia bu kadar sıkıntı içindeyken neden bu takımın kaptanı olduğunu göstermek için bir fırsat. Sezon daha doğru düzgün başlamadan Avrupa’dan elenmek bütün gidişatı etkiler. Toparlanmaya başlamanın zamanı geldi geçiyor bile. Gün bugündür!

“UEFA’da gruplara doğru…” için 13 yorum

  1. eğer bu maçlara iddaa oynucak olsaydım herhalde helsinki-bjk maçına alt , trabzon-liverpoll 1,0 ç , fb- paok alt , karpty – gs 1,0 ç (karpaty ye handikap verilmiş bence gs yensede 1 farkla yener o nedenle 1,0 cazip duruyo).ama oynamıcam çünkü iddaa severbi insan değilim.kazanırken iyide kaybedince gasp edilmişim gibi psikolojim bozuluyo 🙂

  2. çok güzel başlık koko kardeş.

    ben çok saf bir şekilde dört takımında geçeceğine inanıyorum inanmak istiyorum yeter artık..iz bırakma zamanı!

  3. Tarih Kimleri Yazar ?Hayallerinin peşinden gideni…Kendine güveneni…Yürekli olanı…Yüreğini koyanı yazar..Tarih inananı yazar. Gerçekten isteyeni…inat edeni…İmkansızı deneyeni…Vazgeçmeyeni yazar..Tarih hiç durmadan çalışanı…İşte bizim takımda da bunlar eksik galiba.Umarım yanılırım.Yanılmamın zamanı geldi..

  4. wolfsburg diegoyu almis, schalke de misimovici..bizimkiler de otelde acik bufeden yemek yiolardr 🙂 ben hep umutluydum yine hayallerim suya dustu 🙂

  5. @gsanalyser; Wolfsburg Diego’yu aldı hatta şu sıralar sağlık kontrolünde doğru ama Misimovic ve Schalke arasında resmi imza henüz yok. Hatta Misimovic bize gelmek istiyor diyebilirim. Wolfsburg Schalke’den Farfan’ı takas olarak istiyor Magath Farfan’ı hayatta bırakmaz. Bu akşam ya da yarın sabah Misi bize imza atarsa kimse şaşırmasın.

  6. hadi hayırlısı..misimovic-emana ikilisi gelse ne dersin bu işe koko?

  7. @ahmed; hayır demem:) şaka maka hedefler arasında olabilecek en iyi ikili… misi yaratıclığıyla emana ise enerjisiyle bu takıma çok şey katar. hele bi’ gelsinler oturur konuşuruz bol bol:)

  8. @koko
    iki gün önce emanayı aldık söylentileri dolaşıodu. betis taraftarı bi ispanyol arkadasıma beşiktaş aurelioyu biz de emanayı aldık dedim.adam emananın gittiğini duyunca kafayı yedi resmen.takımın en iisi, mükemmel adam falan dio… alırsak ortasahayı toparlar gibi gelio bana

  9. bu arada almanyadan gol haberimi var koko? almanyadan gol haberi mi var????
    misimoviç mi? misimoviç mi?? almanyadan gol haberi var koko sanırım. misimoviç mi?

Yorumlar kapatıldı.