Bayern Munich vs. Inter Milan

Bu final için “Van Gaal vs. Mourinho” ya da “Usta vs. Çırak” da diyebiliriz. Zamanında Barcelona’da beraber çalışan iki teknik adam yarın Madrid’de en büyük kupa için karşı karşıya. Ya Van Gaal Mourinho’yu yenip hala çırağımsın diyecek ya da Mourinho boynuz kulak hikayesi yazacak.

İki takımında finalde karşılaşması sürpriz aslında. Yine yeniden bir Manchester United-Barcelona finali beklenirken, Bayern Manchester’ı Inter ise Barcelona’yı kupanın dışına atarak finale kadar geldiler.

Yarınki final öncesi Bayern’deki en büyük eksik Ribery. Lyon maçındaki kırmızı kartı nedeniyle finalde yok. Inter’de ise ideal 11’i etkileyecek herhangi bir eksik yok. Bayern’in en önemli iki ismi Robben ve Olic olacak. Robben’nin sihirli oyununu anlatmaya gerek yok. Olic ise Şampiyonlar Liginde attığı 7 golle Messi’den sonra Şampiyonlar Liginin bu sezonki en golcü ismi. Messi’nin 8 golü bulunuyor. Inter’in en önemli ismi denilince akla bir futbolcu değil direk Mourinho geliyor. Bakalım bu maç öncesi ve sırasında neler yapacak… Mourinho’nun 4-2-3-1 sistemindeki en önemli ise Sneijder ve Milito.

İki teknik adam için zamanında beraber çalıştılar dedik onu da açalım biraz. 1997-2000 yılları arasında Barcelona’da görev yaptılar. Birbirlerini oldukça yakından tanıyorlar. İçli dışlılar yani. Ama ona rağmen çok farklı oyun stilleri var. Van Gaal için güzel futbolla gelecek olan galibiyet önemli. Mourinho içinse kazanmak için herşey mübah. 1-0 olsun benim olsun.

İki takımda kendi liglerinde duble yaptı. Bernabeu’da kupayı aldıran üçlemeyi de yapacak. Aslına bakarsanız iki takıma da sempatim yoktur ama daha önce de söylediğim gibi Mourinho’ya büyük ayarım. O yüzden yarın Van Gaal’in tarafındayım. Maç öncesi favori yine de Inter’dir o da ayrı…

“Bayern Munich vs. Inter Milan” için 4 yorum

  1. taraf tutma sevdan artık gözünü de kapamaya başladı…inter’in ilk 11’in de eksik yok demişsin…belki de bu sezon milito’dan sonra en iyi performansı gösteren motta’yı atlıyosun…ah ah..

  2. @taraf; motta’nın eksikliğini hakkaten atlamışım da taraf olmakla ne alakası var çözemedim ilginç… milito’dan sonra en iyi motta’dan da çok emin değilim. sneijder ve maicon var ondan önce bana sorarsanız.

  3. bayern den oldum olası nefret ederim.çok istedim barça filan çıksında pestil etsinler diye olmadı hayırısıyla yarın inter darmadağan edicek.eto atar inter kazanır.mourinho da eski abisine futbol dersi verir gibime geliyor.

Yorumlar kapatıldı.