Xavi’siz ve Iniesta’sız Barcelona

Sevilla maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen Xavi ve sakatlıktan yeni kurtulan Iniesta, yarın ligin son maçı şampiyonluk maçı Valladolid karşısında forma giyemeyecekler.

Barcelona Xavi’nin cezası kaldırılsın diye bütün hafta uğraştı. Gerekli itirazlar yapıldı ancak red cevabı alındı. Sezon içinde Real Madrid’in bu tip bir kaç itirazı kabul edilmişti. Iniesta ise bu hafta takımla beraber antremanlara başladı ancak Dünya Kupası düşünülerek son maçta riske edilmeyecek. Zaten 1 haftalık antremanla 90 dakikayı çıkarması çok zor.

Bu ikilinin özellikle Xavi’nin Barcelona için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Xavi demek Barcelona’nın beyni demek. Guardiola bu ikilinin eksikliğini ise taktiksel bir değişikle kapatacak. Ortaya Busquets ve Keita’yı koyup Messi’yi biraz daha geriye çekecek. Sağda Bojan, solda Pedro ve ileri uçta Ibra’ya yer verecek. Yani kilit rolü yine Messi üstlenecek. Xavi’nin pas dağıtımını ve “ekstraları” yapacak.

Valladolid ligde kalmak için maça tabii ki asılacak ancak eksikler ne olursa olsun Barcelona şampiyonluk için sahaya çıktığı maçı her şekil alır. Real Madrid Malaga deplasmanında kazanıp bu maçtan haber bekleyecek ancak işleri hiç kolay değil. Malaga kendi evinde kolay kolay teslim olmaz onlar da can derdinde benden söylemesi.