Lyon vs. Bordeaux

Bu kura Fransız futbolu adına şanssızlık oldu. Son 8’de 2 Fransız gitti birbirini buldu. Lyon’nun bir önceki turda Real Madrid’e yaptığı muamele hala akıllarda. Bordeaux ise favori olduğu Olympiakos karşısında zor da olsa turu geçerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Bordeaux bir önceki turda biraz zorlandı dedik ama bu sezon Şampiyonlar Liginde oynadıkları 8 maçı da kaybetmediklerini hatta 5 maçta gol bile yemediklerini belirtelim. Ligue 1’de de şampiyonluk için mücadele eden iki takım arasında 2 puan var. Aralık ayında Stade de Gerland’da oynadıkları lig maçını 0-1 Bordeaux kazanmıştı.

Maç öncesi iki takımda da çok da kritik sakatlık yok. Lyon’da Clerc, Boumsong ve Anderson, Bordeaux’da ise Planus, Traore ve Sertic sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek isimler. Bordeaux’da Alou Diarra da kırmızı kart cezalısı.

İki Fransızın da oyun disiplininden kopmadan temkinli oynayacağını tahmin ediyorum. Riske girmeden boşluk arayacaklar. Golsüz berabere biterse şaşırmam. Biri kazanırsa o da 1-0 ile Lyon olur ama yine de tur için inceden favorim Bordeaux.

21.45 @ Euro Futbol