Kewell’ın kankası Neill

Dün gece saatlerinde Lucas Neill’in Galatasaray’a transferi açıklandı. Everton’a ödenen bonservisle ilgili resmi bir rakam açıklanmasa da İngiliz basınında 800.000 pound civarında bir rakamdan bahsediliyor.

Sezon başında bonservisi elindeyken çok yüksek maaş istediği için ayrıca 4 milli stoperimiz var diyerekten gerçekleşmemişti bu transfer. Neill de tekrar Premier League’in yolunu tutmuş ve Everton’la anlaşmıştı.

Bugüne geldiğimizde 4 milli stoper denilen Emre Aşık, Emre Güngör, Gökhan Zan ve Servet’ten beklediğini alamayan Rijkaard tekrar Neill’ın ismini verdi. Neill ise Everton’da sürekli forma giyememe sıkınıtısıyla 6 sonraki Dünya Kupasını düşünerek Galatasaray’a tamam dedi. Milli takımdan kankası Kewell’ın da Neill’a Galatasaray hakkında referans verdiği kesin.

Neill şöyle oyuncudur, böyle özellikleri vardır demektense şu anki mevcut stoperlerin hiçbirinden kötü olmadığını ve yıllarca Premier League tecrübesi kazandığını düşünerek takıma olan artılarının eksilerinden daha fazla olacağını söyleyelim. Savunmanın hem ortasında hem de sağında görev alabilmesine rağmen Rijkaard’ın kafasında Servet’in partneri olacaktır. Sezon başından beri en büyük dert olan savunmadan topu oyuna iyi sokan stoper konusunda da hem Servet’ten hem Zan’dan hem de Emre’lerden daha iyi olduğu kesin.

Belki Galatasaray’lı taraftarların sezon başında alıştığı flaş transferler gibi değil ancak Ocak ayında alınmasına rağmen avrupa kupasında oynayabilecek, Premier League tecrübeli, çok da yaşlı olmayan(31) milli bir stoperi kadroya katmak hiç de fena değil. Bir de kankası Kewell’ın sezon sonunda takımda kalmasına olumlu katkı yapacağını düşünenler var. Öncelikle işallah diyeyim ama Kewell’ın sorunu ailesinin burada olmaması ve onları özlemesi onlarında Kewell’ı özlemesi. Neill Kewell ailesinin özlemine nasıl çare olur pek bilemedim…

“Kewell’ın kankası Neill” için 13 yorum

  1. @ koko, ee bu adam evertonla avrupa kupasında oynamadımı? nsl bzde avrupada oynıcak?

  2. Beklentimizi seveyim ben. Adam koskoca Lucas Neill, biz hala beklentinin altında kaldığını düşünüyoruz. Höh artık nerelere gelmişiz. Adam 48 sene İngiltere’de üst düzey takımlarda banko oynamış, kaptanlık yapmış. Kewell’ın olduğu Avustralya’da 1. kaptanlığı Lucas Neill’e vermişler. Bu taraftar Puyol’u istiyordu heralde, o da hem stoper hem sağ bek oynar…

  3. sende çok tutmuş gbi diilsin yada içine sinmemiş gbii koko!!!!

  4. Ben Lucas Neill hiç dikkatli izlemedim. İzleyenlere soruyorum, hakkaten topu oyuna düzgün sokabiliyor mu, bizim defansımızın en önemli sorularından biri budur. Uzun süre premier lig de forma giymiş olması veya adı duyulmuş bir yabancı stoper olması topu oyuna iyi sokması için maalesef yeterli değil, bakınız Meira.

  5. bu taraftar harbiden puyol pique 2lisini istiyor herhalde..bize gelebilecek en iyi oyunculardan biri geldi..tecrübesiyle servete yardımcı olur..şu servete kafayla topu havaya dikmeyi değilde gol atılmasını veya topu oyuna sokarken servetin yapamayacağı işi yani uzun pası öğretmesini isteriz..”The New Wizard Of Oz!!!

  6. haber milliyet kaynaklı ama ben doğruluk payı olduğuna pek inanmıyorum. 17 eylül’de everton’a gittiyse zaten uefa listesinde bile değil. çünkü uefa listesi 1 eylül’de teslim ediliyor.. listede olup da oynamasa bile sorun yok. bence neill atletico karşısında aslan gibi oynar:)

  7. da bu atletico amma dengesiz 1 maçı dierine benzemio heriflerin çok tehlikeli bi kura çektikkk çoooookk

  8. @ koko, bgn çıkan gazetelerde neill’ın 18. madde die bşyden yni evertonunda euro cupta olmasından dolayı avrupada oynayamayacağı yazıyor. bi bilgin warmııı??

Yorumlar kapatıldı.