Milli Takımda sakatlanan Van Persie için 20 milyon euro

Arsene Wenger Milli takımda sakatlanan oyuncusu Van Persie için Hollanda futbol federasyonundan 20 milyon euro tazminat istiyor. Konuyla ilgili İngiliz basınına konuşan Wenger söyle demiş;

“Hem şampiyonluk mücadelemizi etkileyecek hem de oynayamayacak oyuncuya para ödeyeceğiz. Sezon içinde Milli takım hazırlık maçları oynanmamalı. Bu sistem çok saçma. Davannın sonuna kadar peşindeyiz.”

Wenger hem olamayacakları şampiyonluk için kılıf hazırlıyor hem de ocak ayında Van Persie yerine almak istediği forvet oyuncusunun parasını Hollanda’nın hesabından ödemek istiyor gibi geldi bana.

“Milli Takımda sakatlanan Van Persie için 20 milyon euro” için 3 yorum

  1. bu zaten çok konuşulan bir konu. wenger’in haklı tarafları olabilir ama futbolcu da ülkesi için oynamak zorunda. neresinden baksan iki tarafın haklılık payı var. ama wenger’in söylediği şampiyonluk mücadelesi lafına takıldım ben;)

  2. Bence futbolcular kimsenin tekeklinde olmamalı.Bu şekilde “bende oynar sende oynayamaz” kavgası futbolcunun köle haline gelmesine dönüşür.Futbolcu robot değil elbette sakatlanır ceza alır,o parayı veren kulüp her türlü riski alacaktır.Parayı başkasından çıkarma mantığıyla giderse bu iş,yakında futbolculara sakatlandıkları için de para ödetirler.
    Kimse futbolculara sormuyor “nerede oynamak istersin” diye.Futbolcu nerede oynamak isterse oynayabilmeli.Sanırım bu kadar büyük bir ekonomi haline gelen futbol dünyasında,kulüplerden,sponsorlardan ve federasyonlardan sonra en az söz hakkı olan,hatta hiç olmayanlar,bu oyunun asıl sahibi olan,futbolcular.Ama önce onların “seslerini duyurmak” istemesi lazım!

Yorumlar kapatıldı.