Neyi yeniden yapılandıracaksınız?

“Grup eleme maçlarının sona ermesi ile birlikte, Milli Takımlarımız yepyeni bir döneme giriyor. Göreve geldiğimiz günden beri her konuda olduğu gibi bu konuda da olaya günlük ve geçici bir yaklaşımla değil, sporun evrensel değerleri ve başarının bilimsel zorunlulukları boyutunda bakmaktayız. Konuyu bu boyutta değerlendirdiğimizde, gündemimizin bir teknik direktör değişikliği değil, tamamen yeniden yapılanma ve A dan Z ye tüm milli takım olgumuzun yapılandırılması olarak bakıyoruz. Bunun başında yer alacak teknik direktör konusunun da bu büyük planın önemli ama sadece bir parçası olduğuna inanıyoruz.”

Fatih Terim’in istifasının ardından Federasyon Başkanı Mahmut Özgener bir açıklamada bulundu. Yukarıda okuduğunuz kısım benim en çok ilgimi çeken nokta. Neymiş A’dan Z’ye tüm milli takım olgumuz yeniden yapılanacakmış. Bizim milletimiz sabırlı bir millet değil ve her başarısızlığın ardından yeniden yapılanmayı bekleyemez. Düşünebiliyor musunuz biz yeniden yapılanacağız ve önümümüzdeki Avrupa Şampiyonasına da katılamayacağız…

Bizim yeniden yapılanmamız lazım mı? Bence hayır. Gayet genç ve dinamik bir kadro yapımız var. Tek gereken bu oyuncuların başına her gün gelişen Dünya futbolunu yakından takip eden, kendini hep geliştiren, belli bir ekolü olan ve futbolculara önyargısız yaklaşabilecek tecrübeli bir teknik adam.

Daha önce söylediğim “Milli takım teknik direktörünün futbolcularla aynı dili konuşması gerek” lafının arkasındayım ancak bu Milli takımın ağırlığını kaldıracak Türk hocamız malesef şu an yok. Büyük olasılıkla yabancı bir hocayla yola devam edilecek. Basın atıp tutmaya başladı bile. Lucescu, Hiddink, Klinsmann isimleri geçiyor. En azından daha önce Türkiye’de çalışmış, ülkemizin yapısını bilen ve futbolcularımızı 3 aşağı 5 yukarı tanıyan bir hocayla yola devam edilmeli. Kim ne der bilemiyorum ama benim aklıma zamanında bu ülkenin gerekli takdiri göstermediği Gerets geliyor. İlla o olmalı demiyorum ama neden olmasın?

Biraz bekleyelim şu Ermenistan maçı da bir bitsin bakalım Federasyon kimle, neyi yeniden yapılandıracak?

“Neyi yeniden yapılandıracaksınız?” için bir yorum

  1. O “yeniden yapılanma” denen şey zaten son yıllarda ülkemde çokça yapılıyor. Son 2 senede ise iyice ayyuka çıktı.
    Muhtemelen Ertuğrul Sağlam ya da cemaat’e yakın başka bir isim için lobi yapılacak..
    Olmazsa o zaman yabancıya yönelecekler ama eminim ki Bülent Uygun / Ertuğrul Sağlam isimlerine abanacaklar önce..

Yorumlar kapatıldı.