Galatasaray’ın Europa League Grubu

İlk torbadan gelen seribaşı rakibimiz Panathinaikos Şampiyonlar ligi ön elemesinde Atletico Madrid’e 2 maçta da yenilerek Europa League’e geldi. 19 defa Yunanistan şampiyonu olan Pana’nın kadrosunda Djibril Cisse, Gilberto Silva, Leto, Karagounis ve Cleyton gibi önemli isimler var. Özellikle Atina deplasmanı tatsız olabilir ama bu seneki kadromuz her türlü deplasmandan çıkabilecek cinsten bunu da unutmayalım.

3. torbadan gelen Dinamo Bükreş bir önceki turda Liberec’i eledi. 18 defa Romanya şampiyon olan Dinamo’nun kadrosunda Lobont, Niculae, Bratu, Goian ve Tamas gibi Milli oyuncular var. Özellikle Tamas ve Bratu oldukça tanıdık isimler. Bu torbadan gelebilecek en zayıf takımlardan biriydi Dinamo. İçeride, dışarıda yenmemiz gerekiyor. Bir hatırlatma daha Dinamo Bükreş ilk 2 maçını cezası yüzünden seyircisiz oynayacak.

Son torbadan gelen Sturm Graz’ı tüm Galatasaraylılar çok iyi hatırlar. Zamanında Ali Sami Yen’de 2-2 berabere kalarak el ele Şampiyonlar Ligi grubundan çıkmıştık. Avusturya ligini geçen sezon 4. olarak bitiren Sturm Graz 2 defa Avusturya şampiyonu oldu. Kadrosunda çok tanıdık isim bulunmayan Sturm Graz bir önceki turda geçen senenin flaş ekibi Metalist Kharkiv’i eledi.

Tahminin en kötü 13 puanla bu gruptan çıkarız. Grup liderliği için Atina deplasmanı kilit olacak. Tabii fikstür de önemli. İlk maç için 17 Eylül’de direk seyircisiz Bükreş deplasmanına gitsek nefis olur mesela…

P.S: Fenerbahçe değerlendirmesi akşama Muzo B’den.

“Galatasaray’ın Europa League Grubu” için 8 yorum

  1. Sturm hakkinda;

    ilk maci hatirliyorum deplasmanda, 3-0 kaybettik.. Sirf faul, durmadan faul..Oyunun topta kaldigi sureyi cok merak ediyorum, hic top oynatmamislardi.

  2. İlk maçımız Panathinakos deplasmanı Cisse cezalı sonra da Strum Grazla evimizde Bukresin cezası bize yaramıyor.

  3. Galatasaray Final oynayacağız parolası ile çıkıyorsa ve bunun için yeterli yatırımı da yapmış ise, ben bu rakiplere rakip demem. Pana bile bizim için bir sınav değil biz final oynayacağız ve bu yolda karşımıza Romalar Laziolar gelecek, işte rakipler onlar olacak. Bu takımlar da ne oluyormuş

    Fazla fanatik oldu 🙂 Benim de tahminim 14 puan. namağlup 2 beraberlikle çıkarız.

  4. Koko bazi internet bloglarda sercan yildirim Galatasarayda deniliyor bundan haberin var mi

  5. @yasin bazi kuslar da fener’den 7 milyon + bir oyuncu kabul etmis bursa diyor. isler karisti anlayacagin.

  6. @NAMIK
    Bukres’in cezasi Galatasaray’a yariyor diyor herkes. O ceza Pao ve GS’yi bu grubun acik ara favorileri yapiyor

Yorumlar kapatıldı.