Arsenal’in golleri

Arsene Wenger‘in takımı en önemli adamlarından Toure ve Adebayor‘u satmasına rağmen sezona bol gollü girdi. İlk hafta deplasmanda Everton’ı 6’ladılar, hafta arası Şampiyonlar Ligi ön elemede Celtic’i İskoçya’da 2 golle geçtiler ve son olarak Portsmouth’u Emirates’te 4-1 yendiler.

3 maçta 12 gol atan Arsene Wenger’in gençleriyle ilgili ilginç bir nokta var. 4-3-3 oynayan Arsenal’in ileri ucundaki 3 isim; Arshavin, Van Persie ve Bendtner‘in bu 12 golde imzası yok. Bu 3 maçta goller Gallas, Vermaelen, Fabregas, Diaby, Ramsey, ve Denilson gibi defans ve orta saha oyuncularından geldi. Sadece sonradan giren forvet Eduardo’nun 1 golü bulunuyor. Elbet yakında Walcott, Rosicky ve Nasri takıma geri dönünce daha yaratıcı pozisyonlar sonrası forvetler de golle buluşur.

Wenger ve evlatları bu sezon ne yapar derseniz, daha çok erken olmasına rağmen geçtiğimiz sezonlardan çok da farklı olmayacak gibi geliyor bana. Adebayor’u beğenmezdim ama gidişinin ardından hedef santrafor sıkıntısı çekecekler gibi geliyor. Bendtner topçu değil! Ajax’tan gelen Vermaelen Toure’nin yerini doldurur mu emin değilim. Sakatlık konusunda zaten şanssız bir takım sezon ortası bir denk gelirse tepe taklak 4.’le 5.’lik arasında takılabilirler. Tamam bu sezon United ve Liverpool eskisi gibi değil ama Tottenham ve City çok daha iştahlı.

“Arsenal’in golleri” için 2 yorum

  1. Benim hic umidim yokken ilk iki mactaki oyunlariyla baya bi umitlendirdiler. Hatta Koko dedigin gibi sakatlik olmassa bence kesin Liverpool un ustunde bitirirler:)

Yorumlar kapatıldı.