Andre Santos ve Cristian Oliveira Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, 2009 FIFA Konfederasyon Kupası’nda Brezilya milli takımının formasını giyen sol kanat oyuncusu Dos Santos ve defansif orta saha oyuncusu Oliveira’yı renklerine bağladı. İki Brezilyalı futbolcunun transferi, FB TV tarafından duyuruldu.

Hücuma çıkışlarıyla Brezilya’nın eski yıldızı Cafu‘ya benzetilen Andre Santos, 26 yaşında ve Corinthians formasıyla çıktığı 64 maçta 18 gol kaydetmiş. Geçtiğimiz yıla Flamengo’da başladıktan sonra Corinthians’a transfer olan 25 yaşındaki Oliveira ise bu takımda 13 maçta 2 gol atmış.

İki futbolcu hakkında da pek bilgim yok ama Andre Dos Santos’la Juventus’un da ilgilendiğini duymuştum. Dos Santos’un Uğur’un yerine Oliveira’nın da Selçuk’un yerine oynayacağını düşünürsek ikisi de Fener’i olumlu anlamda etkileyecektir.

“Andre Santos ve Cristian Oliveira Fenerbahçe’de” için 16 yorum

  1. Koko Andre Santos çok sağlam bir adamdır. Acayip dengelidir en başta,hem hücumu hem defansı ortalamanın epey üstünde yapar. Milli takımda sol bek oynuyordu ve ben Carlos’a yol verilebileceğini düşünüyorum. Diğer yandan Riise gibi müthiş bir sol ayağı vardır ve acayip şutlar atar. Carlos ve Andre Santos beraber oynarsa da sık sık yer değişeceklerdir,ilginç bir ikili olurlar. Fenerliler de deli bozuk Uğurdan sonra çook sağlam bir adam izleyecekler. Bu arada sadece Juve talip değildi kendisine. Milan Cissokho’dan önce onunla çok ilgilenmişti, yine Cissokho’yu alan Lyon’un da alternatifleri arasındaydı. Son olarak Maxwell transferinden iki gün önce İspanyol medyasında Andre Santos’un Barça’ya gideceği iddia ediliyordu ama şapkadan Maxwell çıktı.

  2. sırf uğur boral ve selçuğun oynamaması bile olumlu dos santos kesinlikle iyi bir transfer oliveira hakkında pek bilgim yok ama sırf selçuğu düşünce iyi birde stoper alınması şart umarım transfer devam eder

  3. tanjue bilgilendirme için sağol, dediklerine bakılırsa fener sol kanada nokta transfer kondurmuş.

  4. bu yeni gelen futbolcuların bonservisleri ne kadar acaba ?
    bu arada ugur boraldan kurtulduk gelecek sene zaten kovarlar.

  5. öncelikle bu harilka blog’u uzun zamandır takip ettiğimi ve iki kardeşede teşekkürlerimi sunmak isterim…;)

    andre santos ciddi anlamda iyi bir transfer, christian için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, özellikle FB TV üstüne basa basa milli takıma çağrılcak kadar iyi vs gibi cümlelerle ürün pazarlama yöntemine başvurdu ancak o kadarda değil, fakat ikiside topu bilen, uzaktan şut seven ve bunu becerebilen oyuncular, yıllardır Fenerbahçede hep söylenip durduğum bişey vardı (uzaktan şut ) bu sene, topuz, deivid,özer,bilica, cristian, andre santos,r.carlos…. fazlasıyla şut izleyeceğiz gibi..

  6. bonservis bedelleri aciklanmadi ama pazar degerleri dos santos’un 6 milyon, cristian’in ise 2.8 milyon euro.

  7. tamamen sallıyorum ve ikisine toplam en az 15 vermişlerdir diyorum:) resmen açıklarsa fenerbahçe öğreniriz bakalım.
    Bu arada Penny bizi takip ettiğin ve yorumda bulunduğun için biz teşekkür ederiz;)

  8. arkadaşlar andre dos santos bundan 2-3 yıl öncesine kadar r.carlosun varisi olarak görülüyordu ancak avrupa külüpleri bu futbolcuya istenilen düzeyde ilgi göstermedi bu yüzden adam sönük kaldı ancak kalitesi iyi bir futbolcu ki konfedarasyon kupasında da bu oyuncusu izledik… cristiana gelince işte o tam bir soru işareti??? aureliodan sonra ön libero mevkine istediği futbolcuyu bulamayan fenerbahçe cristian da karar kıldı ancak bu adam tam bi bomba 2.maldonado vakası olursa şaşmayın çünkü izlediğim her maçta farklı bi performans gösterdi bu yüzden bekleneni veremeyebilir…ama yinede iki futbolcuda hayırlı olsun…

  9. Koray bu sene 1 sol kanat al deseler bana önce Cissokho’yu sonra Dos Santos’u düşünürdüm herhalde ama burası türkiye biliyorsun sadece iyi oyuncu olmak kesmiyor başarılı olmak için.Ayrıca sol koridoru iki sol bek orjinli oyuncuya vermek de risk olabilir diye düşünüyorum.Umarım iki transferde hayırlı olur Fenerbahçe camiasına.

    Bonservis konusunda bir tahmin de ben yapıyım bu arada. 6 milyonluk bonservis Milan Juve Barça gibi taliplilerinin oluştuğunu düşünürsek 9-10 olmuştur Cristian’a da 4-5 çıksa 13’ü bulur minimum bence.

  10. @koko,bu oyuncuları açıkcası çok fazla tanımıorum. ama bildiim bişey warsa artık brezilyalılar türkler kdr fazla oldu. tam bi koloni kurdular. bu brz tehlikeli diilmmi sizce gruplaşma açısından. tabi biide avantajlı yönü war. gelen oyuncular çok rht bi uyum süreci yaşıcaklar. bu arada alexte gelmeden konfederasyon kupasında oynuodu beyler sora bidaha giyemedi o formayı. acaba konfederasyon kupası talibi olanlar için bi vitrin olarakmı kullanılıo sora bi transfer yapıp yan gelip yatılıo mu? son sorum bunların menejeri juan figer diildir herhalde dimii??

  11. rezillik ya fotosporunki.gerçi adamlar ciddi ciddi gırgıra vurmuşlardı işi transfer sezonunun başından beri.ondan bunu yaptıklarına şaşırmadım.
    transferlere gelince solda oynayacak adam gayet iyi biriymiş.hakkında hiç kötü birşey okumadım sabahtır.ortada oynayan ise biraz muamma duruyor.ama selçuk maldo josiodan kötü olmayacağı kesin.orası rahatlatabilir fenerbahçelileri:D

  12. bir kaç gundur ben bile bıktım onlarla ılgılı yazı yazmaya:D Müsait olunca yazıyım şunu ama bulunsun blogda bakar bakar güleriz. girememiştim bugun sitelerine çok iyiymiş, sağol link için:)

  13. Bence Fenerbahçe’nin en iyi transferi Aykut hocadır.Brezilyalıların alınması konusunda da önce Daum’un ardından Aykut hocanın yada bugünkü imza töreninde dediği gibi,bu oyuncuların alınmasında beraberce karar vermeleri bana ciddi anlamda güven veriyor.Aykut hoca özellikle gidip bu adamları 3 defa izledi arka arkaya.Takım nihayet iyi duruma ve her kulvarda alternatifli oynayacak bir kadro oluştu.Geçen sene ilk 11’deki adamların ilk 18’e girmesi bile şüpheli.Gecçler alttan canavar gibi geliyor.Uzun zamandır ilk defa bu kadar atak ve azgın futbolculardan oluşan bir takımla karşı karşıyayız.Daum bu takımı psikolojik anlamda olduğu gibi futbol anlamında da iyi yönetirse,sakatlık falan da olsa bu kadroyu etkilemez.
    Biraz geç bir yorum oldu ama uzun zamandır siteden uzak kalmıştım,sanırım özlemişim:)
    sevgiler..

Yorumlar kapatıldı.