Galatasaray vs. B.Leverkusen

Daha değerlendirme yapmak için çok erken, Rijkaard hala gençleri deniyor ancak gözle görülen en büyük problem beklediğimiz üzere stoperde oynayan 4 Milli oyuncumuzun da oyunu kuramıyor olması. Ayağı olan 50 metre top atıyor. Rijkaard ya bu adamlara mucizevi şekilde oyun kurmayı öğretecek, tekniklerini geliştirecek ya da bu bölgeye takviye gerekiyor. Takviye olursa da bu sefer gereksiz oyuncu fazlalığı olacak. 4 Milli stoperden kimi yollamayı göze alabilirsin? O da ayrı bir sorun…

Gençlere gelince; Emre Çolak‘ı söylemiyorum bile zaten herkes farkında ancak fiziği çok çok yetersiz. Üzerindeki forma ve şort bile ne kadar bol duruyor fark etmişsinizdir. Emre’den sonra en beğendiğim isim Alpaslan. Daha tecrübesiz olmasına rağmen oldukça soğukkanlı. Onun da Emre gibi fiziksel eksikliği var ama Balta’nın arkasında beklemek için Volkan’dan çok daha iyi bir alternatif. Gençleri izlerken en çok da Aydın‘a takıldım. Ben hayatımda bu kadar isteksiz bir çocuk görmedim. Tamam yeteneklisin ama göremiyoruz be kardeşim. Çizgiden bir top al, depar at, orta yap ama hiç umrunda değil. Bu performasıyla 25 kişilik kadroda yer bulması oldukça zor. Bütün sezon böyle olacaksa da bulmasın zaten.

Bu arada aklıma gelmişken Linderoth nerede? Kulübede 15 tane yedek futbolcu vardı, Linderoth yine yoktu. İyileşti, Galatasaray’ın yeni transferi olacak, antremanlarda çok istekli deniliyor ama kendisini yine izleme fırsatı bulamadık.

Önümüzdeki hafta oynayağımız Tobol maçında takımı daha terli toplu izleyeceğimizi düşünüyorum. Herhangi bir kaza olacağına da pek ihtimal vermiyorum. Leo Franco, Kewell ve Keita bu maçta da büyük olasılıkla forma giymeyecekler. Zaten Keita UEFA’ya verilen listeye yazılmamış.

Zayton kupasında izlediğim maçların ardından haftaya sahada görmeyi umduğum ilk 11 ise şöyle;

Orkun, Uğur, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta, Barış, Ayhan, Emre Çolak, Arda, Yaser, Baros

“Galatasaray vs. B.Leverkusen” için 7 yorum

  1. @ koko, bn snn kdr ii niyetli diilim. dün gördüüm gs tam bi felaketti. leverkusen de hocasını ve oyuncularını deiştirdi ama çatr çatr oynuolar. 4-3-3 ‘ün en önemli yanı top rakipte iken anında presle oyunu daraltmak ama bzmkiler geri kaçıor ve alanı genişletior. forvet ve defans arası 75 m. ye kadar çıkıo. top bizdeyken hala ortasahalar cezasahasına girmio hala içerde bir forvet war. barcelonada her atakta puyol- pique-marquezden brini atakta görmek bile mümkün. ben dünklü gsden çok endişeliim. son sölüceiim sağtarafa. ilk yarı sabri serkanın oynadıı sağkanat neydi öle. bu gsye inanamıorum işallah düzelir. ne diosun koko??

  2. @murat akyol: adaşım güzel tesbitler yapmışsın yalnız endişelenmeş telaşlanmak için daha çok erken.3 haftada mucize yaratmasını bekleyemeyiz rijkaardtan.bir sene boyunca sabretmemiz lazım. barcadaki iilk senesini hepimiz hatırlıyoruz. ilk yarısını düşme hattının az üstünde tamamlamıştı.ancak ikinci dönem sistem oturunca ligi 3. bitirmişlerdi.bunlar hazırlık maçı ve kim gidecek kim kalacak onu belirlemeye çalışıyor. yoksa normal bir zamanda sabri-serkan ikilisinin sağ kanadı emanet aldığını defansif orta olarak mustafa sarpın olduğunu aynı anda görmicez sanırım.sabırlı olalım.ama transfere ihtiyaç olduğu d aortada…

  3. işallah dediiniz gbi olur ama daha bu sistemin en temel noktalarını bile yapamadımızı görmek açıkcası bni korkuttu. kokonun da dedii gbi defanstan uzun toplarla çıkıoruz servetin gtmemesi bizi orada acaip bozdu belki ozmn gökhan alınmazdı. şimdi kimi kesiceksin.?.

  4. @murat; bu kadar karamsar olma murat dediğim gibi değerlendirmek için çok erken. rakip leverkusen ideale yakın bir 11’le sahadaydı, biz ise oldukça eksiktik. maça ortadaki 3’lüde mustafa sarp, serkan kurtuluş ve emre çolak’la başladık… düşünürsen bu adamlar bugüne kdar ne beraber oynadılar ne de bu sistemde oynadılar. ideal isimler kadroya girince değerlendirme yapmak daha doğru olur.
    bu arada bana sabri deme biliyorsun zaten ona karşı düşüncelerimi:) dün o bölge yine yol geçen hanı gibiydi… umarım uğur eski günlerine döner de kurtarır bizleri

  5. @ koko, bnm dikatimi çeken top rakipteyken alanı daraltıcamıza aksini yapıoruz, baros bile oyundayken ceza sahası içinde çoğalamıoruz ama dediinize katılıorum tabiki işallah çok daha ii oluruz ama unutmayalımki her kim olursa olsun haftaya bi uefa maçımız war we hazır deilizz..

  6. bence aydın yılmaz la konuşulmalı çünkü izlerken anlıyor insan kumaş var yetenek var her şey yerli yerinde ama ya ayağından çok açıyor ya bi yeri kaçırıyor veya şut atacağı zaman pas pas atacağı zaman şut atıyor ki sanki bunları yaparken olanların farkında inadına yapıyor gibi. yönetim yolu falan mı gösterdi bu gence anlamıyorum anlayamayacağım. oyun mentaletisesi değil sanki dışarda sorunları var gibi bu çocuğu ne yapın ne edin mutl uedin ey gs yönetimi insanları şurda füleli oyuncu görmeyeli ne kadar zaman olmuş ayağından açmadığı zaman bir brezilyalı bir arjantinli kıvraklığını seriliğini estetiğini her şeyini görüyoruz ama bu sene birileri bu adamı kızdırmış bozmuş.

  7. Koko;

    Bildiğim kadarı ile; bu olmuştur, oynatabilirsiniz derse eğer kondüsyonerler -ki Pujol Hoca demek lazım akademisyen kondüsyonerimize- shaya sürdüler oyuncuları. Biraz daha beklersek Tobbe’yi göreceğiz.

Yorumlar kapatıldı.