Leo Franco bu akşam kampa katılıyor

Galatasaray ile 2 ay önce anlaşan ancak Atletico Madrid’le olan sözleşmesi 30 Haziran’a kadar devam ettiği için resmen bugün Galatasaraylı olan Leo Franco, akşam saatlerinde Hollanda kampına katılıyor.

Leo Franco’nun ismini ilk duyduğumda aklıma her Galatasaraylı gibi 2000 yılındaki Mallorca deplasmanı geldi. Galatasaray’dan 3’ü aşırtma olmak üzere toplam 4 gol yiyen kaleciyle baya dalga geçilmişti. O dönemde adının ne olduğu bizim pek umrumuzda değildi ancak 9 sene sonra bugüne geldiğimizde o kaleci yani Leo Franco Galatasaray’ın kalesine geçiyor. Aslına bakarsanız bir futbolcunun iyi veya kötü olduğu tek maçla değerlendirmek oldukça yanlış, ben de kötü kaleci demiyorum ama o gün dalga geçtiğimiz adam bugün kalemize geçiyor, komik işte…

Futbola İndependiente kulübünde başlayan Leo Franco, 1997 yılında İspanya’nın yolunu tuttu. Sırasıyla Merida, Real Mallorca ve Atletico Madrid formalarını giyen Arjantinli kaleci, 301 maçta forma giyerek La Liga’da en çok maça çıkan yabancı kaleci ünvanını kazandı.

2006 yılında Arjantin Milli takımıyla Dünya kupası kadrosunda yer alan Leo Franco, Abbondanzieri‘nin sakatlanmasıyla çeyrek finalde Almanya’ya karşı kaleyi korudu. Penaltılara giden maçta Leo Franco bir tane bile penaltı kurtaramadı ve Arjantin elendi. Ancak bu penaltı kurtarma konusunda zayıf olduğu anlamına gelmesin çünkü aynı sezon içinde hem Sevilla hem de Valencia maçlarında 2’şer penaltı kurtardı Leo Franco.

32 yaşındaki Leo Franco’nun Galatasaray kalesinde olması Orkun veya Aykut‘un olmasından çok daha güvenli geliyor bana. Zaten Leo Franco’nun gelişinden sonra Aykut’un kesin olarak ayrılmak isteyeceğini düşünüyorum. Umarım Leo Franco geçen sezonki De Santchis gibi kritik hatalar yapmaz. İtalya Milli takım kalecisi geliyor ne güzel dedik ama adam çok önemli performanslarının yanında hiç beklenmedik anlarda saç baş yoldurttu.

Bir soru da yönetime, neden daha 25 yaşında olan, geleceği çok parlak olan ve üstüne üstelik bonservisi elinde olan Kameni‘yi almak için çaba gösterilmez?

“Leo Franco bu akşam kampa katılıyor” için 6 yorum

  1. Leo Franco bence vasat bir kaleci oysaki Galatasaray her zaman Simoviç, Taffarel, Mondragon gibi kalecilerle başarılı olmuştur. Umarım üst düzey bir performans gösterir ve kendisini Galatasaray’a kazandıranları pişman etmez de sezon sonunda yana yakıla göndermenin yolları aranmaz…

  2. o solediin ismlerin yanina mondragon bnce uymams. Leo francoda cook super diil ama unutmayalm barcelona valdesle 2 sampionlar ligi kupasi aldi. Kameni konusnda kesnlkle hklisin Koko. Nsl hc ilgilnmzler bile, garip..

  3. Avrupada birkaç oyuncu ve kaleci var ki ben beğenmedikçe başarı çıtası yükselen..Bunlardan biride Leo Franco,refleksleri bu kadar zayıf bi kaleci bu kadar sene nasıl A.Madrid ve La Ligada forma giyer aman süsleyip püsleyip bize itelemesinler derken Leo Franco artık İstanbulda..Ben pek ümitli değilim,ve neden hala Bundesligadan kaleci transfer edilmez anlamış değilim..O kdar çok sayıda iyi kaleci var ki ve sıradan takımlarında Bundesliganın…Al kardeşim al, Weidenfeller’i 5-10 sene için rahat olsun…

  4. Saçlar rasta mı? banamı öyle geliyor:D

    hocam kameni sözleşme yeniledi, kaçırdık yani.
    bi yoann pele vardı alınabilecek

  5. keşke rene adler’i getirebilseler. bnce su an akınfeev’le birlikte en ii iki kaleci..

  6. @abt; 2 ay önce galatasaraay leo franco’ya imza attırırken kameni’nin sözleşmesi hala yenilenmemişti. o zaman ilgilenmek lazımdı zaten…

Yorumlar kapatıldı.