Keirrison Barcelona yolunda

Forvete David Villa’yı almak için ciddi rakamları gözden çıkaran aynı zamanda ilerisi için genç ve yetenekli oyuncuların da peşinde olan Barcelona, Palmeiras’ta oynayan genç forvet oyuncusu Keirrison’un işini bitirmek üzere.

Katalan ve Brezilya basınında yer alan bu haberlerin yanısıra Palmeiras teknik direktörü Wanderlei Luxemburgo da kendisine ait sitesinde Keirrison’un Barcelona’ya gitmesinin an meselesi olduğunu ve böyle bir yeteneği elbette çok arayacaklarını söylemiş.

Keirrison için Palmeiras’a ve bonservisinin bir kısmına sahip olan Traffic Sports Marketing’e toplam 13 milyon euro gibi bir rakam ödemeyi planlayan Barcelona genç oyuncu için planını da şimdiden yapmış. Daha önce yine Palmeiras’tan aldıkları Henrique gibi Keirrison’u da pişmesi için kiraya vermeyi planlıyorlarmış. Hatta David Villa transferi için hala umutlu olan Barcelona, ödeyecekleri bonservisin yanında Keirrison’u da Valencia’ya kiralık vermenin peşindeymiş.

Leonardo‘nun Milan’ın başına gelmesinden sonra adı ilk olarak Milano ekibiyle anılmaya başlayan Keirrison, genç yaşına (20) rağmen kale önünde çok etkili ve müthiş bir bitiriciliğe sahip. Ocak 2009’da Palmeiras’a transfer olan Keirrison’un bu sezon 21 golü bulunuyor. 2006-2009 yılları arasında formasını giydiği Coritiba takımıyla da geçen sezon 41 gol atmıştı.

Barcelona’nın alır almaz kiralamak istemesinin nedeninin de Keirrison’un biraz güçsüz olmasına bağlıyorum. Brezilya liginde oynanan futbolun genel anlamda fiziksel mücadeleye dayalı olmamasından dolayı Keirrison’un da tek eksiği bu olarak gözüküyor. Sonuçta La Liga’daki fiziksel mücadele bir Premier League ya da bir Serie A değil ama yine de Keirrison’un Barcelona forvet hattında oynayabilmesi için yere daha sağlam basması şart.

“Keirrison Barcelona yolunda” için 2 yorum

  1. kerrison çok yetenekli bir golcü fm’de de potential ı yüksek oyunculardan biri Barcelona’nın transfer politikasına hayranım yanlız ben bu çocuğu pişmesi için ya İtalya ya da Almanya’ya gönderirdim..Çünkü bu tür liglerde bitirici vuruşu yapmadan önce diğer liglere nazaran daha fazla hamle yapmanız gerekiyor..

Yorumlar kapatıldı.