2008-2009 Golden Boot Winner

ATLÉTICO DE MADRID - ESPANYOL

7 milyon pounda transfer olduğu Manchester United’da büyük hayal kırıklığı yaratmıştı Diego Forlan. Van Nistelrooy‘un gölgesinde 2 sezon geçirmiş ve 63 maçta sadece 10 gol atabilmişti. Premier League’de aradığını bulamayınca La Liga’nın yolunu tuttu Uruguaylı. İlk durak Villarreal oldu ve ilk sezonunda 25 golle “Pichichi” yani İspanya ligi gol kralı oldu. 3 sezon oynadığı Villarreal’de 103 maçta toplam 54 gol attı ve bu performansıyla 21 milyon euroya Atletico Madrid’e transfer oldu.

2007’den beri formasını giydiği Atletico Madrid’de 69 maçta 48 gol attı. Bu sezon ise oynadığı 33 maçta 32 gol atarak hem “Pichichi” oldu hem de Avrupa altın ayakkabı ödülünü almaya hak kazandı.

Forlan’ın büyük olasılıkla Eto’o ile sözleşme yenilemeyen Barcelona’ya gideceği söyleniyor. Konuşulan rakam 25 milyon euro. Bu sezon Vicente Calderon‘da Barcelona’yı 4-3 yendikleri maçta attığı  harika gol hala akıllarda. O muhteşem Barcelona kadrosunun ileri ucunda yeni rekorlara imza atabilir geç açılan 30 yaşındaki Forlan.