Herkes bir Guardiola peşinde

leonardo-milan

Milan kulübü resmi olarak Leonardo’nun takımın yeni teknik direktörü olduğunu açıklamış. Berlusconi ve Galliani bu sezonki Barcelona’yı ve Guardiola‘yı kıskanarak izlediler heralde ki biz de yeni nesil bir teknik adamla yola devam etmeliyiz diyerek Leonardo’yu göreve getirdiler.

Guardiola tabii ki başarılı ama iş bir tek onla da bitmiyor. Barcelona’nın bu sezonki başarısının bir çok faktörü var ancak ben bunların en önemlisi olan kadro yapısından kısaca bahsetmek istiyorum. A takımda oynayan 11 İspanyolun hepsi Barcelona altyapısından ve takımın yaş ortalaması sadece 21. Milan’ın A takımında ise sadece 3 isim altyapıdan. Onlar da kadroda fazla şans bulamayan forvet Borriello ve defans oyuncuları Antonini ve Darmian. Milan kadrosunun ne kadar yaşlı olduğunu da bilmeyen yok. Bu sezonki kadrolarında 30 yaşınının üzerinde tam 14 futbolcu bulunuyordu. Ambrosini, Kaladze, Nesta, Abbiati, Seedorf, İnzaghi ve Dida bunlardan sadece bir kaçı…

Milan’ın kadrosunda Kaka, Pato ve Flamini gibi genç ve yetenekli isimler var ama altyapısının da bir Barcelona olmadığı da aşikar. Berlusconi ve Galliani işin sadece genç bir teknik adamla biteceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tabii ki önümüzdeki sezon kadroyu güçlendirmek için transfere iyi para harcayacaklar ama aynı zamanda geleceği düşünerek altyapıya da para harcamaları şart. Tabii konu altyapı olunca iş sadece parayla bitmiyor, zaman en önemli kriter. Milan’ın zamana da çok ihtiyacı var.

Önümüzdeki yıllarda Milan’ı gerçekten çok zor günler bekliyor umarım bu dönemde Leonardo’nun yeni başlayan teknik adamlık kariyeri başladığı gibi bitmez.

“Herkes bir Guardiola peşinde” için bir yorum

  1. […] Leonardo geldi, Kaka gitti, Pato ve Pirlo gitti gidecek, Dzeko ve Adebayor gelecek deniliyor ama daha tık yok. Milan’ın işi bu sene çok zor. 19 Temmuz’da başlayacak olan hazırlık maçları da zorlu geçecek sezonun habercisi gibi… […]

Yorumlar kapatıldı.