Çakma değil gerçek, Le Guen Galatasaray’da

LİG TV dün akşam saatlerinden beri Le Guen ile Galatasaray’ın her konuda anlaştığını söylüyor. Bu sabah itibariyle haber, gazetelere ve internet sitelerine de düştü. Haldun Üstünel ve Adnan Polat Paris’telermiş, detayları görüşmek için Adnan Sezgin‘i de Paris’e çağırmışlar. İşin bir de şöyle bir ayrıntısı var. Başkan Adnan Polat dün akşam 19.30 sularında Paris’ten dönmüş ve sözleşmenin hazırlanması talimatını vermiş. Adnan Sezgin bu talimat üzerine Paris’e imzaya gidiyormuş.  Bu iddia Co Adriaanse ve Bernd Schuster haberleri gibi çakma değil, son derece ciddi ve gerçek.

“Sen nereden biliyorsun bunu?” diyeceksiniz. Bizim de bazı kanallarımız var, bırakın o da bize kalsın;)

Bence Le Guen seçimi son yıllarda herhangi bir Türk takımının yaptığı en doğru yabancı teknik direktör seçimi. Kadrosunun geneli, teknik özelliklerinin yanı sıra hızlı ve kuvvetli oyunculardan kuruludur. Son dakikaya kadar koşan ve kazanmayı isteyen bir oyun anlayışına sahiptir. Takımında hücuma dönük oyuncuların sayısı her zaman daha fazladır. Buna rağmen özellikle Lyon’da geçirdiği 3 senelik başarılı dönemde hem çok az yenilgi almış hem de az gol yemiştir.

Antrenörlük kariyerine Stade Rennais takımında başlayan 45 yaşındaki Le Guen, daha sonra başına geçtiği Lyon’da yaşadığı 3 Fransa Ligi şampiyonluğu, 3 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu ve 2 de Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ile Avrupa’da isminden söz ettirmişti. Lyon’dan ayrıldıktan sonra İskoçya Premier Ligi ekiplerinden Glasgow Rangers’ı çalıştıran Le Guen, 2007 yılından bu yana PSG’nin başında. Başarılı teknik adam PSG ile geçtiğimiz sezon Fransa Kupası’nı kazandı. Bu sezon ise ligde 5. sırada yer alıyor. Bu sezon bir ara ligde şampiyonluk potasına giren ancak rakiplerine oranla daha kısıtlı ve yaşlı bir kadroya sahip olan PSG zirvede tutunamadı.

Le Guen Galatasaray’a hayırlı olsun. Önümüzdeki sezon için atılan bu ilk adım oldukça heyecan verici. Juninho da Lyon’la olan sözleşmesini fesh etmiş. Le Guen bir de eski öğrencisiyle İstanbul’da tekrar buluşsa tadından yenmez.

“Çakma değil gerçek, Le Guen Galatasaray’da” için 16 yorum

  1. Koko peki bu kaynaklarindan dolayi ilk defa Footballove da duyucagimiz “gercek” transfer haberleride olucak mi?:)

  2. bence hocalara fazla takılmamak lazım Lyon’un gerçeği hocalar değil Juninho’dur, Hagi nasıl Galatasaray’ı kral yaptıysa ve Hagi bıraktıktan sonra Galatasaray yerle bir olduysa, Lyon’uda kral yapan Juninho’dur ve Juninho bıraktıktan sonra Lyon yerle bir olacaktır. Bunun olacağını bu sene Juninho formsuz haliyle hissettirdi bile

  3. @ emir; işallah olur:)

    @matthias; ben de juninho’nun lyon’un başarısında büyük rol oynadığı düşünüyorum ama bütün krediyi ona vermekte ne kadar doğru bilemiyorum. 3 sezon ligi domine ettiklerinde takımın başında le guen vardı. aynı galatasaray’ın 4 sene üst üste şampiyon olup uefa kupasını aldığı gibi rakipsizlerdi. galatasaray’ın başarısında fatih terim’in oluşturduğu kadronun hiç mi önemi yok? aynı şey le guen içinde geçerli. o takımda essienler, andersonlar, cacapalar vardı. takım icin cok onemlilerdi ve bunları le guen bir araya getirdi sonucta.

  4. Nonda’yi Rennes’e getiren Le Guen mis, takimda tutmak ister mi acaba.

  5. bnmde fransadan aldıım haberlere göre Flamengo devredeymiş ve 1 sene orada oynayıp bırakma fikrine sıcak bakıyormuş. Ama Le Guen ile gelir mi bilmem.?. Ama şunu söyleyebilirim; oyuncuları bulma işini scoutlar, transferleri bitirmeyi hala profesyoneller yapmıyor, Başkan koşturuyor. Bu ne kadar doğru sen söyle KOKO..

  6. o bambaşka bir tartışma konusu murat. ne yazikki kulüplerimiz hala yeterince profesyonel olamadılar ve bu kafayla da çok zor…

  7. kardeş kanalların war:) sölede paris’e kdr gitmişken ingiltere’ye geçip bir CEO alsınlar gelirken romanya’ya uğrayıp popescu’yu alıp burada tugay’la birlikte sportif direktör olarak işe başlatsınlar..

  8. lyon guen sizde 4 yıl şampiyon oldu.lyon bir projeydi.çok kötü bir seçim olacaktır.ayrıca psg kadrosuda çok iyi bir kadroydu.rangersta yapamadı.psg de yapamadı.demekki bir projede başarılı olmuş.gs ieğer g.houllier yada hitzfelde giderse daha yerinde olur.çok yanlış bir seçim.

  9. houllier kalp rahatsızıymış Kalli gbi, hitzfeld’in eşi rhtsızmış. ikiside gelemez.

  10. serie b den mi 10 numara alıcaz?bu adam salernitana da oynamıomu? onu alıcamıza özer hurmacıyı alsak..?

  11. hazır le guen gelmişse bi fransız akımı başlatsın galatasaraya…nede olsa fransız takımları türk takımlarına hep ters düşer…10 numara için eski futbolcusu Sessengnon u(25) getirsin kaleyede st.ettien in kalecisi Janot(32)…defansada marsilyadan Laurent Bonnart(30)…eğer ardayı satarlarsa marsilyadan Valbuena(25)yı alalım…valbuena yı izleyenler bilir dünyada oyun olarak en çok ardaya benzeyen oyuncu…sadece ardadan biraz daha hızlı bi oyuncu….

  12. az önce bana le guen haberini veren kaynakla yaptığım görüşmede Le Guen’in fiyat arttırdığını ve anlaşmanın daha sağlanamadığını öğrendim. bilginize…

  13. bn uzun zmndr sölidiimi tekrar sölüorum. Torpille gelmiş olan 2’li sezgin-üstünel ve basın toplantılarında sandalye doldurmaktan başka bişey yapmayan Murat Yalçındağ gitmeli,
    Futbol A.Ş.’nin başına sewmememe rağmen Fatih Terim gelmeli, sportif direktör olarak Popescu ve Tugay gelmeli, antrenör olarakta Abdullah Avcı.. Galatasaray’ın tek kurtuluşu bu..

  14. Koko, biraz transfer dedikodusu istiyoruz ya… Le guen bence doğru bir seçim olabilir. Yaşlı antrenore karşıyım abi. Hollier fln gelmesin. Feldkamp’tan agzımız yandı zaten..

Yorumlar kapatıldı.