En golcü Eto’o

1127495956_b70fc02d72

Avrupa liglerinin şu andaki en golcü futbolcusu 31 maçta 26 golle Samuel Eto’o. Barcelona gibi çoğu maçını 3-4 farklı kazanan bir takımın forveti olursan bu başarı kaçınılmaz. Zaten La Liga’nın en golcü dördüncü futbolcusu da yine Barcelona’dan 20 golle Lionel Messi. İkinci sırada 23 golle David Villa ve üçüncü sırada 21 golle Forlan var.

Bundesliga’da ise bu sezonun flaş takımı Wolfsburg’un Brezilyalı forveti Grafite 22 golle ilk sırada. Aralık ayında sakatlanan ve o günden beri oynayamayan Hoffenheimli İbisevic, Leverkusenli Helmes ve Stuttgartlı Alman milli Mario Gomez ise 18 golle onun takipçileri. İbisevic sakatlanmasa uzar giderdi heralde bu sezon.

Serie A’da İnterli İbrahimovic ve Bolognalı Marco Di Vaio 20 golle en çok gol atan isimler. Di Vaio küme düşmeme mücadelesi veren Bologna’nın tek ümidi.

Premier League’de ise eski Fenerli ve hamburgersever Anelka ve Ferguson’un şımarık evladı Ronaldo 15 golle ilk sırayı paylaşıyorlar. Bu ikiliyi 13 golle Gerrard takip ediyor. Anelka’nın sağ çizgiye yakın, Gerrard ve Ronaldo’nun da ortasaha oyuncuları olduğunu düşünürsek İngitere’deki gerçek forvetlerin bu sezon çok da forma olmadığını söyleyebiliriz.

Fransa’da ise lig 5.’si Toulouse’un forveti Andre-Pierre Gignac 19 golle ilk sırada. Bu sezon iyi bir çıkış yakalayan ve Fransa milli takımına da seçilen PSGli Guillaume Hoarau 17 golle ikinci sırada.