Liverpool vs. Chelsea

s-vs-t

Bir Şampiyonlar ligi klasiği; LiverpoolChelsea eşleşmesi. Bu geceki maç son 5 sezonda oynadıkları 9. Şampiyonlar ligi maçı olacak. Liverpool bundan önceki maçlarda Chelsea’ye Anfield‘da hiç yenilmedi. Bu maç öncesi psikolojik bir avantaj sayılabilir.

Premier League’de lider Manchester’a sıkıntı veren Liverpool son haftalarda çok formda. Bir önceki turda Real’i farklı eleyen ve ardından ligde de hiç yenilmeyen Benitez ve öğrencileri, bu eşleşmede biraz daha ağır basıyor. Anfield’daki her maçta olduğu gibi bu maça da hızlı ve baskılı başlayacaklarını düşünüyorum. Torres’e sağdan Kuyt, soldan Riera ve arkadan Gerrard destek verecek. Dossena, Arbeloa ve Mascherano kart cezaları nedeniyle oynayamayacaklar. Özellikle Mascherano’yu çok arayacaklar. Onun yerine genç Lucas’a şans verebilir Benitez.

Chelsea ise, Hiddink balıyla yoluna devam ediyor. Bir önceki turda Juventus’u elemeleri hiç beklemiyordum açıkçası ama dedim ya Hiddink balı…  Chelsea’de sezonu kapayan Joe Cole dışında büyük bir eksik yok. Hafif sakatlığı olan Drogba’nın oynaması bekleniyor. Hiddink geldikten sonra kendini bulan Drogba’nın oynaması çok önemli. Hiddink maçtan önce yaptığı açıklamada, bu maçın bir final olduğunu, mantelitesinin her zaman kazanmak olduğunu ve bu maçta da kazanmak için oynayacaklarını söylemiş. Ancak Avrupa kupalarında 7 maçtır deplasmanda kazanamayan Chelsea’nin işi yine çok zor.

Maça hızlı başlayacak olan Liverpool’un golü erken bulmasını bekliyorum. Liverpool golü bulup üzerine yatar. Bulamazsa Chelsea ben de yatarım der. Kısacası bu maçta az gol olur. Tahminim 1-0 Liverpool