Barcelona vs. Bayern Münich

picture-22

Bu maç öncesi Barcelona bir ilk peşinde. Katalanlar, Bayern Münich‘e karşı daha önce hiç kazanamamışlar. Camp Nou‘da bu ilki gerçekleştirmek için ayrı bir motivasyon olacağı kesin.

Barcelona için söylenecek fazla bir şey yok. Bu sezonun en iyi ve en formda takımı tartışmasız Barcelona. Şampiyonlar liginin de mutlak favorisi ve La Liga’nın lideri. Bir ara bocaladılar ancak şimdi yeniden formlarına kavuşuyorlar. Bu maç öncesi Abidal ve Toure dışında herhangi bir eksikleri yok. Bu ikiliyi de arayacaklarını hiç sanmıyorum. Guardiola maçtan önce “atak felsefemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. Eto’o, Messi, Henry, Xavi ve İniesta saldıracak da saldıracak.

Bayern ise son maçta Wolfsburg deplasmanında 5 yiyerek madara oldu. Takımda moraller oldukça bozuk. Bir diğer büyük problem de defansta. Lucio, Lahm ve Van Buyten’in oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Bu üçlü oynamazsa Barcelona, Sporting Lisbon adına Bayern’den bir intikam alabilir. Klose’nin de sezonu kapattığını hatırlatayım. Ligde de kötü giden Bayern teknik direktörü Klinsmann‘ın geleceği de bu eşleşmenin sonucuna bağlı. Klinsmann için yolun sonu gözüktü galiba…

Barcelona zaten Bayern’den daha iyi bir takım. Bir de Bavyeralılar bu kadar eksikken ve Barcelona bir ilk peşindeyken farklı bir galibiyet izleyebiliriz. Barcelona 3-4 tane atar ve yoluna devam eder.