Meira neden kalmalı?

939__splash_meiragsimza

Sezon başında yukarıdaki fotoğrafı ilk gördüğümde ben de bir çok Galatasaraylı gibi helal olsun yönetime, çok iyi ve çok tecrübeli bir adam aldılar demiştim. Hatta ne yalan söyleyeyim, Song‘un takımdan ayrılmasının verdiği acıyı anında dindirmişti. Yıllar sonra Popescu tarzı bir adam aldığımızı düşünmüştüm. Hem defanstan oyun kurar, hem de tecrübesiyle defansı toparlar hatta ve hatta kornerlerden attığı kafa golleri de bonus olur demiştim…

Ancak sezon başladı, Meira önce takımdaki sakatlıklar nedeniyle ön liberoda görev aldı. Bu bölgede beklenen performansı sergileyemeyen Portekizliyi kimse fazla eleştirmedi çünkü asıl yeri orası değildi.  Sakatlıklar geçtikten sonra Meira asıl yeri olan defansın ortasına geçti ama beklenen performansı yine sergileyemedi. Son Kocaeli ve Bordeaux maçlarında yaptığı hatalar ve üzerine gelen rakibi tribündeki taraftarlardan farksız şekilde izlemesi bardağı taşıran son nokta oldu.

Şimdi Meira’nın bonservisi için Rus takımı Zenit takımı 7 milyon euro veriyormuş. Okuduğum çoğu blogda ve gazetede Meira’nın bu paraya kesin satılması yönünde yorumlar ağır basıyor. Ben de çoğunluk gibi Meira’nın bu paraya satılması gerektiğini düşünüyorum ama takımın şu an içinde bulunduğu şartlarda değil. Şartlar dediğim; Servet’in 7 hafta, Emre Güngör’ün 6 hafta ve Mehmet Topal’ın 6 hafta sakat olması. Meira giderse ya Hakan Balta ortaya çekilip bal yapmayan arı Volkan sol beke geçecek ki bunun ne kadar başarısız olacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz ya da genç Semih Meira’nın yerine geçecek. Hedef Uefa kupası finaliyken görev verdiğiniz genç Semih’in tecrübesizliğinden dolayı yaptığı bir hata ile Galatasaray’ın elendiğini ve o çocuğun kariyerinin ne olacağını düşünebiliyor musunuz? O yüzden her ne kadar Meira’dan şimdilik memnun olmasak da en azından sezon sonuna kadar takımda kalmalı. Hem kim bilir belki Uefa finalinde kornerden kafayla bonus bir gol bile atar.

Meira’nın bugün satıldığını ve Galatasaray defansının bugünden daha da kötüye gittiğini düşünün. Bugün gitsin diyenler yarın Meira’nın tecrübesi vardı satılmamalıydı demezler mi? Bizim basınımızı biliyorsunuz her türlü eleştiri…

“Meira neden kalmalı?” için 2 yorum

  1. 7milyon çok iyi para ama cidden satılırsa meira bizim halı saha takımının defansı bile daha sağlam olur galatasaraydan.

    umudum servet’in regeneration olayını abartmasıdır.

Yorumlar kapatıldı.