Kaptan gemiyi erken terkedince…

680gerrard07

Dun aksam Merseyside derbisinde Everton sahasinda Liverpool’u uzatma dakikalarinda attigi golle 1-0 yenerek tur atladi. Macin baslamasiyla beraber Liverpool, bu sezon cogu macta oldugu gibi sahaya hakim oldu ve yavas yavas Everton kalesine gelmeye basladi. Everton ise 4-6-0 formatiyla ciktigi sahada uzun top yapmaya calisti ama pek tutmadi. Zaten kaleye en yakin isim bir orta saha oyuncusu Cahill oynarken, bu nasil bir taktik anlayistir cozemedim. Ancak bu soylediklerimin hepsi sadece ilk 15 dakika icin gecerliydi. O dakikada Liverpool kaptani Steven Gerrard sakatlandi ve yerini Yossi Benayoun’a birakmak zorunda kaldi. Bu arada, bu Benayoun Liverpool’da bu kadar vakit alabiliyorsa, Tuncay bu takimda catir catir oynar. Herneyse maca donelim, Gerrard’in cikmasindan sonra Everton biraz morallendi ve taraftarlarinin da destegi ile ayaga top yapmaya basladi ve oyuna denge geldi. 2. yarinin baslarinda oyun yine basa bas giderken 76. dakikada Lucas’in kirmizi kart gormesi Liverpool’u tamamen alt ust etti. Kirmizi karttan sonra sahaya tamamen hakim olan ve Liverpool’a bir pozisyon dahi vermeyen Everton, mac tam penaltilara gidecek derken 118. dakikada Gosling ile golu buldu ve bir sonraki tura cikti. Ezeli rakibe 118. dakikada golu cakmanin keyfide bir ayri olsa gerek, zaten mac sonunda futbolcularin ve taraftarlarin sevincleri gorulmeye degerdi.

Bu arada bir not; maci anlatan Ercan Taner’in Everton’li Leon Osman’a her top geldiginde ismini bildigimiz Osssssman abi gibi soylemesi maca ayri bir renk katti.

“Kaptan gemiyi erken terkedince…” için bir yorum

  1. Moyes’in elinde hücum oyuncusu kalmadı, hatta bu yüzden Jo’yu kiraladı belki de. O yüzden orta sahada oynarken bile takımın en golcü ismi olan Tim Cahill’i orada kullanıyor. 4-6-0 için takımdaki en uygun adamlardan biri aslında. Marouane Fellaini’yi de onun arkasına koydu ama hiç etkili değildi..

    Kırılma anları çok açık zaten. Gerrard’ın çıkışı ve Lucas’ın kırmızı kartı. Ama Lİverpool’a oynadığı 3 maçta da yenilmeyen Everton’u tebrik etmek lazım..

Yorumlar kapatıldı.