1.626.990

Yukarıdaki rakam 2011 yılında Barcelona müzesini gezen ziyaretçilere ait. 2007 yılındaki 1,397,574 ziyaretçi rekoru 2011’de kırılmış. Hatta Barcelona müzesi geçen yıl İspanya’da en çok gezilen üçüncü müze olmuş. Birinci sırada 2,911,767 ziyaretçiyle Madrid’te bulunan Museo del Prado, ikinci sırada ise 2.705.529 ziyaretçiyle yine Madrid’te bulunan Reina Sofía var.

Herhangi bir bilgim yok ama Real Madrid müzesini de 1 milyondan fazla ziyaretçi gezmiştir diye düşünüyorum. İki yıl önce şahsen büyük keyifle ve imrenerek gezmiştim. Günün birinde bizim kulüplerimizin de böyle muhteşem müzeleri olur umarım. Bu sene de Nisan ayında Barcelona müzesini göreceğiz kısmetse…

“1.626.990” için 8 yorum

  1. kendiniz mi gidiyorsunuz yoksa bir tur ile falan mı? biz de gelseydik…

  2. 1.626.990 kişiden biri olarak 🙂 gerçekten inanılmaz bir müzeydi..Gerek içeriği, şıklığı (özellikle duvarlarındaki ipad’imsi interaktif olay inanılmazdı) ve müze-stad turu-store şeklinde düzenlenmiş ve hepsi audio guide eşliğinde devam eden bütün organizasyonuyla mükemmel bir deneyimdi (özellikle press room’da şampiyonlar ligi kupası ile resim çektirme bambaşka bir yaratıcılık örneğiydi :)) bayaa da kalabalıktı, hatta yarım saate yakın bilet kuyruğu beklediğimi hatırlıyorum. Ancak buna rağmen gezi sırasında bir sıkıntı yaşanmıyordu.

    Ben de keşke bizim kuluplerinde böyle müzesi olsa ve bu kadar güzel sunulabilse diye düşünmüştüm o zaman ama daha store anlayışı yeni yeni otururken bu tip müzeler için biraz daha bekleriz herhalde.

  3. Barcelona müzesinde 4 şampiyonlar ligini mi?.Real Madrid’in 9 şampiyonlar ligini mi? görmek istersin?.Ben Real Madrid’i görmek isterim.

  4. Uğur; Ben de diyorumki bu tip dünyanın sayılı kulüplerinin kupa sayısına bakmaksızın müzelerini görmek lazım. Rengin, tarafın önemi yok. Futbolun taraftarı olmak lazım ilk önce…

  5. @uğur
    Tabi bence de moudrid in aldığı ilk 6 kupanın daha yerkabuğu sıcakken alındığı düşünülürse asıl onu ziyaret etmek gerekir.

    @koko
    Edineceğiniz deneyimleri ve zevkleri paylaşmanızı merakla bekliyoruz..

  6. @koko tüh o zaman ya, onu nasıl yapsak ki acaba 🙂 var mı bildiğiniz turlar vs. nasıl gidilebilir?

  7. 2sini de gezdim. kupa fazlalığı önemli değil ama real madridin müzesi ben gittiğimde çok daha şıktı, kupaların yanında maçtan videolar vardı , barcelona ise biraz pislik içindeydi statta da tadilat var gibiydi kötü güne denk gelmiş olabilirim

Yorumlar kapatıldı.