Wembley yolunda mesaj

Dün Carling Cup yarı final rövanş maçında Anfield’da Manchester City ile 2-2 berabere kalan Liverpool, ilk maçta deplasmanda aldığı 0-1’lik skorun avantajıyla 16 yıl aradan sonra Wembley’e finale gidiyor.

Liverpool’un goller kaptandan ve Bellamy’den. City’de Joe Hart yine muhteşem bir günündeydi. De Jong’un golüne de şapka. Wembley’deki finalde rakip Championship takımı Cardiff City. İngiltere’de kupaların bu yüzden hastasıyım. Alt ligden bir takım finale kadar gelebiliyor. Hatta Liverpool finali kazansa bile yine Liverpool’un ligde bitireceği sıralamaya göre Cardiff’in Avrupa Kupalarına gitme şansı bulunuyor.

Wembley dedik. 16 yıl aradan sonra dedik. 1996 yılında Manchester United ile FA Cup finali oynayıp 1-0 kaybetmişti Liverpool. Yukarıdaki Manchester City maçında açılan pankart boşuna değil yani. Hem de bu hafta sonu Manchester United FA Cup maçı için Anfield’a gelirken;

“Irkçı değiliz, sadece Manchester’lılardan nefret ediyoruz.”

Yıl 1996; dönemin popüler Liverpool’luları Robbie Fowler, Steve McManaman ve Jamie Redknapp Wembley’de…

Yıl 2012’de ise vaziyet aşağıdaki gibi olacak.

“Wembley yolunda mesaj” için 2 yorum

  1. “Irkçı değiliz, sadece Manchester’lılardan nefret ediyoruz.”
    haha sanırım liverpoolular ” negro ” kelimesinin anlamını bilmiyorlar oyuncuları suarez gibi.

  2. Cantona’nin Palace taraftarina tekme attiktan sonraki ilk maci da liverpool’laydi. hatta dun o tekme atisinin 17. yil donumuydu. Liverpool ile wembley’de oynanan macta da macin tek golunu atip o sene hem ligi hem de kupayi alip duble yapmislardi. Takimin kaptani Steve Bruce sakat oldugu icin o maca da kaptan Cantona cikti ve bu kupayi Britanya disindan kaldiran ilk kaptan olarak tarihe gecti.

    O pankart da Suarez’in yaptigi irkciligi en ufak bir sekilde ortemez. Gun gelir manchester united yine cevap verir. aynen 1994’te 18 olunca gelin diyen liverpool’a 2010 da ‘we are back’ 2011’de ‘knocked off your perch’ cevabini verdigi gibi.

Yorumlar kapatıldı.