Brezilya’da bir Çinli

Genelde bu hikayenin tam tersi olur. Brezilya’nın kalburüstü topçuları bavullları toplar güzel paralar karşılığı Uzakdoğu’nun yolunu tutar. Ancak dedim ya bu sefer hikaye tam tersi, o yüzden ilgimi çekti.

Futbola Anelka’nın transferiyle tanıdığımız Çin kulübü Shanghai Shenhua’da başlayan ve geçen sezonu Portekiz ikinci lig takımı Trofense’de geçiren 1988 doğumlu Chen Zhizhao, yeni sezonda kiralık olarak Corinthians forması giyecek. Mevkisi forvet arkası yani bay depresyon Adriano’nun arkasında oynamak için forma şansı arayacak. Geçen sezonu Portekiz’de geçirmesinin futbolculuğuna yaptığı katkıyı bilmem ama en azından biraz olsun Portekizce’yi kapmıştır. Brezilya’ya adaptasyon sürecinde bunun pozitif etkisini görebilir.

Tabii bu tip transferlerde işin bir de pazarlama kafası oluyor ancak Corinthians’ın Çin’de forma satması kulağıma biraz garip geliyor.

Bu arada bu Çinli arkadaş Corinthians formasıyla iyi işler yaparsa yeni ismi şimdiden belli; Chenzinho! Takipteyim seni Çinli, bakalım neler yapacaksın.