Kurtar bizi Almeyda

Küme düşen River’da teknik direktör Juan Jose Lopez haliyle gitti yerine anında 37’lik Matias Almeyda getirildi. Kariyerine River’da başlayan ve Avrupa’ya açılmadan önce River ile 4 lig şampiyonluğunun yanı sıra Copa Libertadores şampiyonluğu da gören Almeyda, Sevilla, Lazio, Parma, Inter, Brescia, Lyn ve Fenix formaları giydikten sonra 2009 yılında River’a geri dönmüştü.

Küme düşülen ikinci Belgramo maçında cezası sebebiyle oynayamayan Almeyda’nın herhangi bir teknik direktörlük deneyimi yok. Sıfırdan yapılanma ve gazla çalışan bir takımla eski günlere geri dönüş arayacaklar. Başarı şart. İşi zor. Arjantin Futbol federasyonu da Belgramo maçı sonrası çıkan olaylar sonrası Monumental’i 20 maç kapatmış. Düşene bir tekme de onlardan ki haklılar. Tanrı Almeyda’nın yardımcısı olsun.

Bu arada hazır konu teknik direktörlükten açılmışken iki eski dosttan haber verelim. Johan Neeskens Güney Afrika takımlarından Mamelodi Sundowns’ın başına geçti. İlginç seçim. Frank Rijkaard’ın ise Suudi Arabistan Milli takımının başına geçtiği resmi açıklamanın Cuma günü yapılacağı söyleniyor. Mübarek gün beklemedeyiz.