Klas kazandı. Barcelona 3 – 1 Man Utd

Wembley’de Manchester United için bu akşam sadece deja vu vardı. 2009 yılında Roma’da oynanan finalde sürklase oldukları gibi bu akşam da sürklase oldular. Açıkçası ben çok daha dişe diş ve dengeli bir maç bekliyordum. Manchester United maça son derece hızlı başlamasına rağmen, ilk 10 dakikanın ardından Barcelona topu aldı, bir daha da vermedi.

Maç başlamadan kısa bir süre önce kaptan Puyol’un oynayamayacağı, yerine Mascherano’nun stoperde başlayacağı haberini aldığımda ilk anda bir şaşırmıştım. Ama stoper pozisyonunda ben de oynasam farketmezdi bu akşam. Alex Ferguson’un çocukları ne yazık ki onlara yakışmayacak kadar etkisizdiler. Etkisizdiler çünkü Xavi-Messi-Iniesta karşılarındakileri özellikle istedikleri zaman ne yazık ki etkisiz kılıyorlar.

İlk golde Xavi’nin Pedro’ya yaptığı asist artık alıştığımız ama saygı duymaktan bıkmadığımız türden. Beraberlik golü öncesi Manchester United’ın kimliğinin maç boyunca tek parlaması pas örgüsü harika, Rooney’nin bitirişi nefisti. Ancak ne yazık ki yeterli değildi. Gol pozisyonu dışında hiçbir etkinliği yoktu Manchester’ın. Tüm maç boyunca korner at(a)madılar. Şampiyonlar Ligi finalinden bahsediyoruz.

Barcelona ne zaman ikiyi bulacak derken, ilk yarı kapandı. İkinci yarıda gecenin tadını çıkaran Messi ceza sahası dışından son maçını oynayan Van der Sar’ı bir boru ile avladı. Sonrası hep yokuş aşağıya ve ardından bir de Bend It Like Villa golü geldi.

Açıkçası Barcelona’nın sezon boyunca hatta son yıllarda gösterdiği mükemmel dominasyon Alex Ferguson’a bir kez daha fazla geldi. Daha önce defalarca dediğimiz gibi: Bu takım gerçekten galiba gelmiş geçmiş en iyi.

İyi demişken; Xavi’ye bir kere daha saygılarımı sunmak istiyorum. 141/148 pas, %95.3 başarı oranı. Hemen arkasında Iniesta 107/115, %93. Ve ardından Messi 92/100, %92.

Tiki taka, Campions Barcelona! Kaptanlık bandı ile kupayı kaldıran ise daha iki ay önce karaciğerinden tümör aldıran Eric Abidal. Bildiğin peri masalı. Hem de futbol dünyasının en tepesinde…

barcelona-manchester-united-cl-2011-stats

“Klas kazandı. Barcelona 3 – 1 Man Utd” için 4 yorum

  1. BRAVO VİVA BARÇA. 😀 bu kadar yüzsüzlük olmaz. 😀 sen tut real madridi sonra viva barça. hadi lan kim inanır. 😀

  2. İyi şişirmişsin valla abi nazikce oynuyo gibi görünüp rakiplerini ezerek futbol oynamak hiç hoş değil üstelik finalde bile. pas,pas,pas,pas çok saçma. tamam yıldızların var takımda iyisin hoşsun ama sıkıyosun artık be! dedirten takım haline geldi. 🙂

    bunları şuan için tek yenebilecek rakip porto. bekleyip göreceğiz

  3. reaal madrid bitti, manchester united bitti, chelsea bitti; sira porto’ya mi geldi? el insaf drogba…

    hem gs’a geliyor musun sen, onu soyle didier’cigim? :)))

  4. haklısın ama saydığın takımlardan en olumlu top yapan porto ben o yüzden demiştim 🙂 yoksa bu takım karşısında kimse duramaz bunun farkındayım bende abi:)

Yorumlar kapatıldı.