Japonya Copa America’dan çekildi

Bu yaz Arjantin’den düzenlenecek olan Copa America’ya Japonya’nın da katılacağından daha önce bahsetmiştik. O zaman da belirttiğimiz gibi garip bir uygulamaydı. Yaşanan tsunami felaketi sonrası Japonya federasyonu katılıp katılmama konusunda da kararsızdı ancak çıkan son karar olumluydu. Hatta turnuvanın grupları ve fikstür de bunun üzerine belli oldu.

Ancak dün geç saatlerde Japonya futbol federasyonundan yapılan “Copa America’dan çekiliyoruz” açıklaması işleri alt üst etti. Tsunami sonrası ertelenen J-League yani Japonya ligiyle aynı zamana gelecek Milli maçlar bazı takımların tepkisine neden oldu. Aynı zamanda Alman takımları da o dönemde yani Temmuz ayında hazırlık dönemlerinde olacakları için Japon futbolcularını göndermek istemedi.

Kısacası Copa America’da şimdilik 1 takım eksik. Japonya yerine başka bir ülke davet edilir mi ya da her zamanki gibi ABD katılır mı göreceğiz ama bu saatten sonra zor. Muhtemelen Japonya’nın gruptaki rakipleri Arjantin, Kolombiya ve Bolivya ceplerinde 3 puanla turnuvaya başlayacaklar.

“Japonya Copa America’dan çekildi” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.